Mexican Hat, a prop del Monument Valley, sud d'Utah

VIATGES A L'OEST AMERICÀ

PARCS NACIONALS I COSTA OEST

El Viatge

Itinerari

Calendari i Preus

Altres
Informacions

Com
Reservar

Transport

Si som 4, anem amb un monovolum. Si som 6, anem amb un 4x4 gran. I a partir de 7 persones, anem amb una furgoneta tipus 15 passatgers. No n'hi ha aquí a Europa, són grans, i el que fem és retirar el seient de darrera, perquè hi hagi força espai per equipatge. En total, hi ha 12 places disponibles. El guia és també el conductor.
A més a més, fem servir altres transports (helicòpters).

Allotjament

Teniu la llista dels hotels que plantegem per aquest viatge a la pestanya de Calendari i preus. Els coneixem personalment, hi hem dormit tot sovint, no són luxosos però si ben situats i amb tant encant com ens resulta possible. En tots els casos, cada habitació disposa del seu lavabo i dutxa privat.

Altres activitats que us podem oferir en aquest viatge (si sou un grup privat)

Aquestes activitats us les podem reservar, a més a més o enlloc de les que hem inclòs en el preu del viatge.
Un detall important sobre les activitats a Alaska, sobretot aquelles que impliquen volar. És prou normal (entre un 20% i un 40% segons el lloc i activitat) que s'anul·li per causes meteorològiques. Aleshores, totes les companyies us oferiran volar una altre hora, dia, o bé fer una altre excursió. Si no ho accepteu, us retornaran el 100% de l'import de l'activitat. Si l'heu reservada a través nostre, aleshores ens tornen els diners a nosaltres, i us fem una transferència.

  • Excursió en 4x4 pel parc nacional d'Arches.
    Ideal per descobrir zones fora lluny de la carretera principal, i gaudir del parc més enllà dels seus arcs monumentals. Dura mig dia (matí o tarda) i la recomanem a aquells que passin una nit extra a Moab (fet que també recomanem).
  • Ràfting al Green River, prop de Moab.
    El Green River (riu verd) és un afluent del Colorado. A la zona del parc nacional de Arches i Canyonlands, a prop de Moab, hi ha la possibilitat de fer ràfting de diferents nivells, passant per gorges i canons. Si us atrau la idea de fer un ràfting pel Colorado, aquest n'és un bon tast.
  • Excursió fotogràfica de 2h30 a Antelope Canyon.
    Antelope Canyon no només és un indret sorprenent, també és un paradís dels fotògrafs. Normalment està prou ple de visitants, i la manera de poder fer fotografia amb una certa tranquil·litat i amb temps, és fer l'excursió de dues hores i mitja. No es veu res més que a l'excursió d'una hora i mitja, tan sols es disposa de temps i espai: imprescindible si voleu provar de practicar el vostre hobby.


Vols

Hi ha un munt de combinacions possibles, segons l'itinerari. Les regles generals són que si voleu a una gran ciutat (tant d'entrada com de sortida) com ara San Francisco, Phoenix, Seattle o Denver, haurieu de poder trobar un vol amb una única escala, sigui a capital europea (Londres, Paris o Frankfurt) o a capital de la costa est americana (Nova York, Atlanta, Filadèlfia...). Si voleu a un aeroport regional (Rapid City, Bozeman, Spokane...), aleshores les dues escales estan garantides. Tot plegat, sempre que reservem el vol amb una certa antelació. La regla d'or és que a més tard fem la reserva, més car i més escales.
Quan cerquem per vosaltres el vol, no ho fem pas mirant la companyia, sinó l'aliança o grups de companyies. Essencialment, n'hi ha tres: Star Alliance (Lufthansa, United i US Airways), Oneworld (Brittish Airways i American Airlines) i Sky Team (Delta, Air France i KLM). Segons els vostres aeroports d'entrada i sortida dels vostres itineraris, tendim a mirar un grup o un altre, en funció dels seus hubs.
Alguns consells per aconseguir els vols a un preu raonable

Visats

Per entrar als Estats Units (encara que només hi esteu de trànsit cap a un altre país), és obligatori fer-se el visat de turista. No us deixaran pujar a l'avió si no teniu fet el visat. Aquest visat s'anomena ESTA, i es fa a través de la web que trobareu en aquest enllaç.
Hi ha una versió en espanyol si us és més fàcil que l'anglès (i molts altres idiomes, però no pas el català).
Omplir el formulari és molt senzill, només us cal tenir el passaport, el número de vol, l'adreça del primer hotel als Estats Units i una targeta de crèdit. Us cobraran 14 dòlars per persona.
Aquest visat té una durada de 2 anys. Si heu estat als Estats Units fa menys de 2 anys, ja el teniu fet, i només cal que aneu a la web per posar la nova data d'entrada, el vol i l'hotel del primer dia. En aquest cas, no us cobraran res.
Imprimiu-vos-en una còpia, o bé deseu-la al vostre ordinador. No us la demanaran en arribar a la frontera.
Informació més detallada sobre com obtenir l'ESTA

Moneda

Als Estats Units funcionen amb dòlars. Recomano canviar-los abans d'anar als Estats Units o bé, treure'n dels caixers automàtics. Penseu que a tot arreu podreu pagar amb targeta de crèdit, fins a quantitats ínfimes.
Si opteu per pagar en efectiu, el meu consell és que feu el canvi al vostre banc, abans de sortir de viatge.
Si opteu pel pagament amb targeta, el meu consell és que obtingueu, abans de sortir de viatge, una targeta de dèbit de Transferwise. Us permetrà estalviar-vos les comissions de canvi de moneda que cobren les grans targetes de crèdit en cada operació. La nostra experiència personal ens indica que l'estalvi és d'un 2 o un 3%.
Atenció: de tota manera, és imprescindible disposar d'una targeta de crèdit, que us demanaran per al lloguer del vehicle com a garantia. Les targetes de dèbit, sigui quina sigui, solen ser rebutjades.
Si voleu saber a quan està respecte a l'euro, podeu visitar aquesta web.

Despeses extres

L'oest americà és un territori molt gran, amb grans diferències de preu. En general, ciutats i parcs nacionals són més cars que els poblets o ciutats petites. Compteu que un esmorzar us pugui costar entre 7 i 15 dòlars (depèn de si sou a una ciutat o un parc nacional, o a un poblet perdut de l'oest americà), i un àpat a un restaurant de poble (posem un tall de carn més aviat gros amb un munt de patates fregides o al forn, i un parell de cerveses) de 25 o 30 dòlars. Evidentment, tot depèn de què trieu, i si hi incloem begudes alcohòliques.
Hi ha supermercats a per tot arreu, on és fàcil trobar menjar per emportar a preus molt més econòmics, ideal pels àpats del migdia. Us indicarem on trobar aquests supermercats.
La bezina és baratíssima per nosaltres, encara que varia molt d'un estat a un altre. per exemple, wyoming sol ser molt barat, i Califòrnia més car. Ara mateix, segons l'estat, un litre val uns 75/85 cèntims!

viajes a Estados Unidos viajes al oeste americano parques nacionales de Estados Unidos fly and drive estados unidos parques nacionales estados unidos
viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Pinterest viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Facebook viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Twitter
Estudi Marta Sansa