hidroavió que s'enlaira

UN PARELL DE CONSELLS PER PAGAR MENYS PELS VOLS

En viatges de llarga distància (que són els que us proposo a l'Oest Americà, Oest del Canadà i Alaska), els preus dels vols estil low cost que trobem per viatjar per Europa, no existeixen. Si més no, quan la immensa majoria de la gent pot viatjar (en l'anomenada temporada alta). I com que els preus no són pas econòmics, acaba passant que el preu del vol és l'element que té més pes en el preu final del viatge.

En els vols als Estats Units Units o Canadà, hi ha diferències de fins a 300 o 400 euros (i més a vegades) per persona entre temporada alta i baixa. Tot plegat, és una qüestió d'oferta i demanda. Per exemple, als Estats Units, els vols els primers dies de setembre que coincideixen amb el Labour Day weekened, pugen molt, perquè els americans viatgen. En canvi, uns dies abans o després, els preus baixen un munt. Per això, cal anar molt alerta amb el calendari.

En principi, i amb totes les precaucions, els vols fins a finals de maig o principis de juny, o a partir d'algun moment del setembre, són molt més econòmics que els vols de l'estiu. Els 300 o 400 euros per persona que us mencionava. Les diferències de preu entre els hotels entre temporades són una minúcia al costat d'aquestes variacions dels vols (i per tant, en l'efecte que tenen en el preu total del vostre viatge).

Molt sovint, no podem fer les vacances (i per tant viatjar) quan els vols són més econòmics. Aleshores, l’única solució és reservar amb antel·lació (6 o més mesos abans de la data de sortida) o bé fer-ho a través d’una agència de viatges que disposi de tarifes de tour operador. En aquest segon cas, però, cal fer la reserva de tot el viatge amb ells, no només el vol (aquest tipus de tarifa obliga a tenir reservades totes les nits d'hotel de tot l’itinerari).

Fora d'Alaska (que inicia la temporada única els primers dies de juny i baixa persiana els primers dies de setembre), a l'Oest del Canadà i a l'Oest Americà, a partir de mitjans de setembre (una mica abans o després segons la destinació concreta, que allò és molt gran) fins a finals d'octubre, és un molt bon moment per anar-hi. Els vols tendeixen a baixar molt de preu, els hotels també van baixant els preus (no a tot arreu), i sobretot, hi ha molta menys gent, que no és pcoa cosa si preteneu visitar un parc nacional. A més, el fet d'haver-hi menys gent també us dona accés als millors hotels (els més ben situats o amb més encant).

A vegades, rebo la trucada d'algú que amb molta antel·lació s'ha comprat un vol als Estats Units (més rarament Canadà) a un preu rebentat. Alerta, sol ser sempre a grans ciutats de la costa de Califòrnia. Això és perfecte si vols visitar aquest estat. Però si penses en fer una ruta cap a Yellowstone, o simplement els parcs nacionals d'Arizona i Utah, és molt possible que o hagis de conduir un munt de kilòmetres (i un munt són moltíssims kilòmetres, als Estats Units) o acabis havent de reservar un vol intern, que sumat al que ja tens, fa que l'oferta ja no ho sigui tant.

En resum, si us voleu estalviar un munt de diners, cal molta antel·lació a l'hora de comprar el vol i si possible, viatjar al setembre o octubre.

Més informació...

Sobre qui ha escrit aquestes quatre línies, podeu consultar el meu web personal o bé la secció Qui Som.

Consulteu el llistat dels viatges a Alaska i el Yukon, a l'Oest del Canadà o a l'Oest Americà dels Estats Units, o simplement, mireu-vos les galeries de fotos que lentament vaig pujant al web.

viatges a Alaska viatges a Alaska viatges a Alaska viatges a Alaska viatges a Alaska
viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Pinterest viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Facebook viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Twitter
Estudi Marta Sansa