Rocky Mountain National Park

VIATGES A L'OEST AMERICÀ: DE DENVER A LAS VEGAS

El Viatge

Itinerari

Preus

Altres
Informacions

Com
Reservar

Dia 1: Catalunya - Denver

Sortida des de Barcelona (consulteu-nos sobre la possibilitat de fer-ho des d'altres ciutats) per volar fins a Denver, sigui via capital europea, o via alguna ciutat de la costa est dels Estats-Units. Arribada a Phoenix per la tarda/nit. Hi ha 8 hores de diferència entre Colorado i Catalunya. En arribar, i després de recollir les maletes, aneu a recollir el vostre cotxe. En al documentació del viatge, us donarem un plànol esquemàtic de l'aeroport i de la situació del lloguer de cotxes.
L'aeroport és molt a prop de la ciutat. Us dirigiu cap al centre. Allà hi trobareu el vostre hotel, on podreu reposar del vostre llarg viatge, i preparar-vos per les carreteres de Colorado!

Dia 2: Denver - Rocky Mt National Park - Grand Lake

El primer dia de ruta. Molt probablement, us llevareu més d'hora del que sol ser habitual, per molt cansats que estigueu: es deu al canvi horari, i en pocs dies us hi haureu acostumat. De tota manera, serà bo que mantingueu aquest horari matiner, que us permetrà gaudir millor de moltes de les visites dels parcs nacionals (per la calor del migdia) i d'arribar a la fi de la jornada amb prous llocs oberts per menjar.
Qui vulgui pot fer una volta per Denver, encara que amb tots els respectes, hm vist ciutas prou més interessants... Així doncs, recomanem enfileu cap al parc nacional de Rocky Mountain . Hi entrareu després d'arribar a Estes Pass. El parc no és molt conegut entre nosaltres, però val molt la pena. El pas de muntanya supera els tres mil metres, i a més d'unes viste impressionants de les valls i la planura que deixeu enrera, podreu gaudir del paisatge de la tundra d'alta muntanya.
La baixada del costat oest no és pas menys espectacular, i acaba a Grand Lake, on es clar, hi ha un gran llac. Aquí us espera el vostre allotjament, després d'una primera intensa jornada.

Dia 3: Grand Lake - Grand Junction

Avui travessareu Coorado d'est a oest, per una zona de muntanya molt popular, on entre altres, hi ha les famoses pistes d'esquí de Aspen. La major part del recorregut es fa per autopista, que ha estat construida foradant les muntanyes i enfilada a les vessants de les valls. En alguns indrets, malgrat ser una autopista, cal reduir i força la velocitat... encara que només sigui per gaudir del paisatge.
Finalment, deixareu enrera les muntanyes, entrant a la regió oest de Colorado, molt més àrida, un tat del que su espera a Utah. Això no vol dir que baixeu, ans el contrari, ja que poc a poc entrareu a l'altiplà del Colorado, amb alçades mínimes de 1000 metres. Arribareu a Grand Junction, i un cop instal·lats, podreu dedicar la resta del dia a la visita del Colorado National Monument. Com bé us explicaran a Grand Junction, no se sap ben bé perquè no ha esta declarat parc nacional...
Nit a Grand Junction.

Dia 4: Grand Junction - Moab

Seguiu cap a l'oest, un cop deixeu Grand Junction, Colorado ja només us oferirà una zona desèrtica i deahabitada, fins entrar a Utah... que és ben similar! Poc després de circular per l'estat on els mormons són majoria, tombeu cap al sud per anar cap a Moab. Segurament hi arribareu abans del migdia, amb temps d'inicar la visita d'Arches i Canyonlands. Ambdós parcs són (un cop més) una marevella, la llum i les ombres els fan diferents a cada hora.
Moab és el poble base entre els dos parcs, un carrer ple de botigues i restaurants. Nit a Moab

Dia 5: Moab

Dia sencer en aquesta zona de l'estat de Utah, visitant un o altre parc, segons hagueu decidit el vostre ordre. Nit a Moab.

Dia 6: Mesa Verde

Sortida de Moab cap al sud, i passat el final de Canyonlands, tombeu cap a l'est. Ben aviat tornareu a entrar a l'estat de Colorado. Us dirigiu cap a Cortez, i d'allà, tot just sortint del poble, arribareu al parc nacional de Mesa Verde. Aquest parc és popular per tenir en el seu interior les principals ruines dels antics indis Anasazi, que vivien en cases fetes a les roques. Però aquest parc també ens ofereix una de les millors vistes panoràmiques de les terres sota la mesa (altiplà), que inclouen vastes regions de Colorado, Utah i Arizona.
Pugeu dalt de la mesa i un cop a dalt, arribareu al centre de visitants. Allà podreu contractar, si ho desitgeu, una visita guiada a qualsevol dels pobles indis que hi ha als penya-segats. Si teniu vertigen, oblideu-vos de l'excursió!
Retorn a Cortez per passar la nit.

Dia 7: Moab – Monument Valley (250 km)

Avui fareu la vostra ruta en direcció sud. Un xic abans d'arribar a la línia entre Utah i Arizona, entrareu en una zona desèrtica de terra vermellosa: us apropeu a Monument Valley, i a la reserva dels Navajo. Primer entreu a territori tribal, abans de canviar d'estat. Monument Valley no és un parc nacional, ja que està completament gestionat pels Navajo, i es troba dins de les seves fronteres.
Us dirigiu cap al vostre allotjament, i un cop deixades les maletes, us dirigiu cap a Monument Valley. Cal dir que la sortida i la posta del Sol són els millors moments per gaudir d'aquest indret on John Ford va rodar tantes de les seves grans pel·lícules del far-west, gairebé sempre amb John Wayne de protagonista. Disposeu de la tarda sensera per recorrer aquest paisatge que podem qualificar, més que enlloc, de pel·lícula!

Dia 8: Monument Valley - Grand Canyon (305 km)

Esmorzar, i ruta cap a l'oest, travessant la reserva dels Navajo i vorejant la dels Hopi. És un recorregut per paisatges molt àrids, cases escampades, canyons... Sereu al cor de l'anomenat "Indian Country" (País Indi). Podeu aturar-vos a menjar a algun dels pocs pobles que trobareu, o bé en les parades d'artesania que anireu trobant a la vora de la carretera. Poc a poc, us acostareu a la vostra destinació, i a la vostra dreta s'anirà obrint el Gran Canó del Colorado, lentament. Seguiu fins al parc nacional del Grand Canyon. Previsiblement, hi arribareu a temps per anar fins el vostre allotjament, i poder fer una primera visita caminant pel "rim" (camí a la vora del canó), abans de la posta de Sol! Nit a Grand Canyon.

Dia 9: Grand Canyon (amb sobrevol inclòs)

Esmorzar, i dia sencer al Grand Canyon. Teniu inclòs un sobrevol del Gran Canó, que oferim fer pel matí, de manera que tingueu la resta del dia per fer altres activitats. Podeu fer una part del recorregut que baixa cap al fons del canó a peu o en mula. Fins a baix de tot, per on passa el riu Colorado, hi ha un recorregut de 16 km (que només podem suggerir als molt bon caminaires), que passa per 5 zones climàtiques diferents, entre elles una de clima desèrtic. Hi ha un impressionant mirador a 6 km de distància, i allà és on la majoria es paren a delectar la vista... Nit a Grand Canyon.

Dia 10: Grand Canyon - Lake Powell - Bryce Canyon (475 km)

Esmorzar. Deixeu el Gran Canó, i resseguint el riu Colorado cap al nord, arribareu a Page, a la vora de l'anomenat Lake Powell. Es tracta d'un llac creat per una presa al riu Colorado, que es pot visitar. Excursió a Antelope Canyon en 4x4.
Poc després, entreu a l'estat de Utah. Durant un parell de dies estareu a l'anomenat estat dels mormons (els membres d'aquesta religió en són majoria). Utah també es caracteritza, amb Arizona, per ser l'estat amb més parcs nacionals dels Estats Units. Us dirigiu cap al parc nacional del Canó de Bryce. En arribar, us podeu allotjar al vostre hotel, a prop de l'entrada del parc (si és massa d'hora, és possible que no us donguin les habitacions, però podeu deixar-hi l'equipatge). Entreu al parc, i inicieu el recorregut per la carretera que l'atravessa de nord a sud. Bryce Canyon és famós pels seus paisatges de pinacles, de formacions rocalloses de tota mena, per unes postes de Sol fantàstiques... hi ha diferents miradors i una xarxa de més de 50 km de petits senders per endinsar-se entre les roques.
En posar-se el Sol, retorn cap a Bryce, on teniu el vostre allotjament.

Dia 11: Bryce - Springdale (123 km)

Esmorzar i cap al cotxe, avui us dirigiu cap a l'oest, fins arribar al parc nacional de Zion, un dels més populars. Un cop dins, seguiu per la carretera que travessa el parc fins a la sortida de Springdale. Allà trobareu el vostre allotjament. Us hi instal·leu i retorneu cap al parc, per gaudir-ne dels nombrosos senders i miradors. No us oblideu d'aturar-vos al centre d'interpretació, i d'agafar el shuttle (bus) que us durà pel Zion Canyon Scenic Loop. El pas a vehicles privats està prohibit. Aquest servei de bus per visitar el canó (possiblement el principal atractiu del parc) funciona durant tot el dia. Recomanem (com a la major part dels parcs que visitareu en aquest itinerari) quedar-vos fins a les darreres hores de Sol. Els reflexes de la llum i les ombres sobre les roques en aquelles darreres hores del dia és un espectacle que la natura ens regala i que cal gaudir!
Acabada la visita al parc, és hora de retornar a Springdale per sopar i passar-hi la nit.

Dia 12: Springdale - Las Vegas (255 km)

Esmorzar. Seguiu la vostra ruta cap a l'oest, endinsant-vos en el desert de Nevada. Poc després d'entrar en aquest estat, arribareu a Las Vegas, el gran oasi d'abundància! Resta del dia lliure a Las Vegas per gaudir d'aquesta ciutat única al món.
Nit a Las Vegas.
Nota sobre l'allotjament a Las Vegas: hi ha una gran varietat d'allotjaments a Las Vegas, amb preus variant constanment en funció de les dates, dies de la setmana... si desitjeu algun hotel en concret, no dubteu a consultar-nos... i si desitgeu passar-hi més d'una nit, no hi ha pas cap problema.

Día 13: Aeroport

Esmorzar. Temps lliure fins l'hora de traslladar-vos fins a l'aeroport de San Francisco. Deixeu el cotxe de lloguer, i feu la facturació del vostre equipatge fins a destinació (sense haver de passar per l'aduana com haguereu de fer a l'anada). Sortida del vostre vol, nit a bord.

Dia 14: Barcelona

Arribada pel matí o migdia a Barcelona o ciutat de destinació triada.


viajes a Estados Unidos viajes al oeste americano parques nacionales de Estados Unidos fly and drive estados unidos parques nacionales estados unidos
viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Pinterest viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Facebook viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Twitter
Estudi Marta Sansa