óssos a Lake Clark

VIATGES A ALASKA: ALASKA I YUKON, EN 21 DIES

El Viatge

Itinerari

Preus

Altres
Informacions

Com
Reservar

Aquest itinerari ha estat pensat d'acord amb els vols de Condor: una única escala a l'anada i a la tornada, sens dubte la millor combinació per arribar fins Alaska. Sortides des de Barcelona.
Es pot fer amb altres companyies, afegint una primera nit a Anchorage.

Dia 1: Catalunya - Anchorage - Talkeetna

Sortida des de Barcelona, per anar cap a Anchorage (Alaska), fent escala via Frankfurt. Arribada a Anchorage al migdia o tarda, hora local. Hi ha 10 hores de diferència entre Alaska i Catalunya. Un cop hageu aterrat, recolliu el vostre equipatge i aneu a cercar el vostre vehicle de lloguer.
Malgrat les hores de vol (possiblement, unes 16 o 17 des de la sortida de Barcelona, comptant el temps d'escala), en arribar a Anchorage sembla que el dia comença un altre cop. Val la pena aprofitar aquest impuls, i per això suggereixo travessar la ciutat i anar cap al nord, en direcció a Talkeetna. Hi arribareu en un parell d'hores. Talkeetna és un poble d'uns 200 habitants, que serveix de base per la gent que vol escalar el McKinley, i pels que en fan un sobrevol. Si heu vist “Doctor a Alaska”, aquest serà el primer cop que tingueu la sensació de ser prop de “Sicily”... En arribar, possiblement començareu a notar el cansament del viatge, les hores de diferència... passegeu per Talkeetna, sopeu, i a dormir, que demà us despertareu a un poblet d'Alaska!

Dia 2: Talkeetna - Parc Nacional de Denali

Possiblement, us despertareu de bon matí. Temps per anar a esmorzar, passejar, i anar fins a l'aeroport de Talkeetna, d'on surt el vostre vol panoràmic sobre el McKinley, amb aterratge sobre la glacera. Volar entre les muntanyes nevades que semblen cotó fluix, i aterrar allà al mig, a la glacera, és una experiència inoblidable, us ho ben prometo.
Deixeu Talkeetna, i seguiu cap al nord, per l'anomenada “Parks Highway”, fins arribar al cap d'un parell d'hores llargues a l'entrada del Parc Nacional de Denali, on hi passareu les dues properes nits.
Un cop allotjats, cal anar cap al parc, i confirmar la reserva per l'excursió dins del parc que teniu per l'endemà. Per altra banda, amb el cotxe, es pot entrar fins la milla 14, i fer un primer cop d'ull a Denali.
Allotjament a l'entrada del parc Denali.

Dia 3: Parc Nacional de Denali

Dia sencer al parc de Denali. Teniu inclosa l'excursió amb el “Tundra Wilderness Tour”, que dura unes 8 hores. Us donaran una capseta amb menjar (no us afartareu pas). Si teniu sort, a més de descobrir aquest parc, ensopegareu amb un bon munt de fauna salvatge. Tant jo com altres viatgers, sempre hem pogut veure grizzlis (óssos bruns), a més de caribús, ants i, fins i tot llops (poques vegades). Durant el recorregut fareu diferents parades, que us permetran de conèixer l'ecosistema del parc, a més de nombroses vistes de l'omnipresent McKinley. Possiblement tindreu temps per fer el pícnic en algunes de les parades. En tornar a l'entrada (o sortida) del parc, no deixeu de visitar el centre d'interpretació. Pels més actius, podeu tornar al parc per fer senderisme, o bé practicar alguna de les moltes activitats que ofereixen al poble que hi ha un quilòmetre més amunt de l'entrada. De tota manera, tingueu en compte els horaris de sopar (a les 8 del vespre alguns ja tanquen) i al mateix temps, el fet que disposeu de moltes hores de llum solar.
Nit a l'entrada del Denali.

Dia 4: Parc Nacional de Denali – Fairbanks - Tok

Sortiu cap al nord, i al cap d'una hora aproximadament, arribareu a Nenana. Aquest poble s'ha fet famós per la seva loteria: es tracta d'endevinar el dia, hora i minut en el que el riu Tanana iniciarà el desglaç i el gel es fondrà. A prop del riu, al petit museu del ferrocarril, hi podreu fer la vostra aposta (que tingueu més sort que nosaltres, fa anys que hi juguem i encara no hem sabut encertar ni la setmana...). A tocar (Nenana no és massa gran... com la major part dels poblets d'Alaska), hi ha un museu dels pioners, dins de cabanes de l'època, farcides d'eines i andròmines fetes servir pels primers exploradors i colonitzadors d'aquestes terres.
Torneu a la carretera, i ben aviat arribareu a Fairbanks, la capital de l'interior d'Alaska. Per la majoria, no té res d'especial, però coneixem un gran viatger que n'està enamorat, d'aquesta ciutat! Ja ens ho fareu saber.
Poc després de Fairbanks, arribareu a “North Pole”, un gran centre comercial especialitzat en productes nadalencs... I més endavant, assolireu Delta Junction, amb el seu monument a l'Alaska Highway (milla 0). L'Alaska Highway és la carretera d'uns 2000 km que va ser construïda en un temps record durant la Segona Guerra Mundial, i que uneix Alaska a la resta dels Estats Units, a través del Canadà. Agafeu l'Alaska Highway i feu la ruta fins a Tok, on us espera el vostre allotjament per un merescut descans.
Allotjament a Tok.

Dia 5: Tok - Dawson City

Després de l'esmorzar a la vostra cabana, inicieu la ruta cap al Yukon. Sortiu de Tok cap a l'est, i ben aviat tombareu per agafar la Top of the World Highway. Fins la frontera, només hi ha el poble de Chicken, i grans extensions de boscos. A Chicken suggereixo hi pareu, per veure les "restes" d'aquest curiós antic poble miner. Seguiu la ruta, ara per una bona pista, que poc a poc es va enfilant. Poques milles abans de la frontera, retrobareu l'asfalt. De cop i volta, enmig d'un paisatge de tundra de muntanya, unes barraques amb les corresponents banderes americana i canadenca: la frontera.
Un cop dins de Canadà, torna la pista, i possiblement el tram paisatgísticament més atractiu de la ruta. Anireu baixant lentament, fins arribar al riu Yukon. El travessareu amb la barcassa que trobareu al final de la pista, i ja sereu a Dawson City. Antiga capital del Yukon, famós per la febre de l'or i els llibres de Jack London, Dawson és avui dia un encantador poble d'uns 1800 habitants, a la confluència dels rius Yukon i Klondike.
Tarda lliure per passejar per Dawson, on passareu la nit.

Dia 6: Tombstone - Dempster Higway - Dawson

Fareu una trentena de quilòmetres cap al sud, per la Klondike Highway, per arribar al creuament de la Dempster Highway. Es tracta de la pista (només els dos primers quilòmetres estan asfaltats) que fa via cap al nord fins arribar a Inuvik, als Territoris del Nord-oest, passat el Cercle Polar Àrtic. La Dempster està ben mantinguda, però el clima (pluja, vent, temperatures fresques fins i tot a l'estiu) fan que sigui molt més que recomanable la conducció a velocitats moderades. En més de 300 quilòmetres no hi ha on fer benzina, o reparar una roda rebentada.
Poc després d'entrar-hi, entrareu al parc provincial de les muntanyes de Tombstone: una maravella, passeu de paisatges alpins a la tundra sub-àrtica, amb valls glaciars, llacs enmig de paisatges llunars. Podeu aturar-vos al centre d'interpretació i fer alguna de les excursions recomanades, o simplement anar-vos aturant als diferents miradors que se us presentin. Us suggerim anar fins el quilòmetre 150 (aproximadament), que us permetrà contemplar (si el dia ajuda una miqueta) la serralada de Richardson, més al nord. Retorn cap a Dawson City, on podreu seguir gaudint de la ciutat que va ser la primera capital del Yukon.
Nit a Dawson City.

Dia 7: Dawson City - Whitehorse

Esmorzar al vostre hotel, i sortida cap al sud per travessar el Yukon a través de la Klondike Highway. La ruta ofereix grans paisatges, i pocs llocs habitats. De fet, només trobareu Pelly Crossing i Carmacks, on us suggereixo fer una breu visita. A banda d'altres indrets, també val la pena fer parada a Five Fingers (uns ràpids del riu Yukon, amb una possible passejada des de la carretera fins el riu) i al llac Laberge (ja a prop de Whitehorse).
Whitehorse, amb els seus 23mil habitants, és la capital del Yukon, i us semblarà una gran ciutat. El vostre hotel és al centre, suggereixo sortiu a passejar fins el riu o bé algun dels seus museus (com ara el de Beríngia).
Nit a Whitehorse.

Dia 8: Whitehorse - Skagway - Haines

Seguiu la vostra ruta cap al sud, agafant un tram de l'anomenada Alaska Highway (que ja heu trobat anant cap a Tok). Arribareu a Carmacks, on hi ha un petit museu i la parada final del tren del Whitepass. També val la pena visitar el "desert" més petit del món (una zona de dunes) i el llac que envolta aquest poble. Des d'aquest punt, anireu entrant en l'anomenat Chilkoot Pass. ës la ruta triada per la majoria dels cercadors d'or, per anar des del port de Skagway, a Alaska, cap al Yukon. Deixant de banda l'interès històric de la ruta, aquesta destaca pels seus paisatges de muntanya i el vent que hi sol bufar.
En arribar al coll, trobareu la frontera dels Estats Units, i torneu a entrar a Alaska. Tant bon punt s'inicia la baixada, el paisatge canvia radicalment: boscos, pluja, boira, i verd per tot arreu. La major part de la curta baixada fins a Skagway, podreu veure a l'altra banda de la vall el tren del Whitepass.
Arribada a Skagway, un poble que sol agradar més o menys en funció del nombre de creuers que hi hagi aquell dia. Tot es concentra en un carrer, amb nombroses joieries. Hi ha un petit però interessant museu dels temps de la febre d'or. Al final del carrer hi ha el port i hi trobareu la terminal del ferri, que us durà en poc més d'una hora fins a Haines.
Desembarqueu, i en pocs minuts sereu a Haines: res a veure amb Skagway, aquí no hi ha massa turistes. Aneu fins el vostre hotel, i temps lliure per passejar per aquest poblet (per mi, amb encant) de la costa del sud-est d'Alaska. Nit a Haines.

Dia 9: Haines

Dia sencer a Haines. Cap al migdia (horari a concretar) teniu una excursió guiada pels boscos plujosos (selva temperada) de la costa del Pacífic, al voltant del riu Chilkat. Possibilitat d'observació de fauna (àguiles marines, óssos...). Tornada cap a Haines, resta del dia per gaudir d'aquest racó de món.
Nit a Haines.

Dia 10: Haines - Haines Junction

Avui torneu cap al Yukon, a través del Chilkat Pass. Primer fareu un tram resseguint el riu, fins que inicieu la pujada. Aviat arribareu a la frontera, enmig del bosc i la boira (generalment), i entrareu al Canadà. Primer feu un tram per la Columbia Britànica, i ben aviat sereu al Yukon. El paisatge és tundra d'alta muntanya, tot sovint amb forts vents o tempestes: realment un indret peculiar, però que cautiva a molts viatgers. No hi ha cap poble fins a Haines Junction, tan sols llacs, muntanyes, tundra, boscos... i de tant en tant, algun animal creuant la carretera.
Arribada a Haines Junction, que a més de quatre cases i motels, és la seu del parc nacional del Kluane. Des de Haines Junction sou a prop de diferents senders per caminar per aquest parc.
Nit a Haines Junction.

Dia 11: Haines Junction - Tok

Esmorzar al vostre hotel, i sortida cap al nord, avui retorneu a Alaska. Resseguiu la ruta amb les muntanyes del parc a l'esquerra, i ben aviat arribareu al llac Kluane. Us semblarà un mar, per les seves dimensions. Creuareu algunes petites comunitats, suggerim us atureu al petit museu de Burwash Landing. Poc després d'aquest poble, deixereu el llac enrera, i seguireu la ruta fins a frontera: boscos, llacs, i molta història dels pobles indígenes que han caçat i pescat en aquestes terres durant segles. Poc abans de la frontera, passat el poblet de Beaver Creek, us trobareu en una zona oberta d'aiguamolls, que un cop a Alaska, es converteix en zona protegida: el Tetlin Wildlife National Refuge. Atureu-vos al seu centre de visitants, i als diferents miradors que hi ha a ran de carretera.
Arribada a Tok, on ja hi heu estat. Torneu a passar nit a les mateixes cabanes.

Dia 12: Tok – Chitina

Sortiu cap al sud, i ben aviat veureu la serralada del Wrangell St Elies. La ruta ofereix la possibilitat de fer parades que us permetran descobrir la història local. Ja passat Glenallen, tombeu cap a Chitina. Just abans d'arribar-hi, veureu l'aerodrom. Aparqueu el cotxe, agafeu una part del vostre equipatge, i ben aviat apareixerà l'avioneta que us traslladarà fins a McCarthy. Es tractaa d'un vol d'una mitja hora, que malgrat no poder-se anomenar panoràmic, ofereix unes molt bones vistes de les muntanyes del parc nacional del Wrangell - St Elias. Aterratge a McCarthy, i trasllat amb shuttle cap a Kennicott, on passareu la nit.

Dia 13: Parc Nacional Wrangell – St Elias (McCarthy/Kennicott)

Per aquest matí teniu inclosa una excursió fins a la glacera Root. Durant aquest recorregut fareu servir grampons per caminar sobre el gel de la glacera. També podeu fer una visita guiada per descobrir la història de la mina de Kennicott. Amb el "shuttle", us podeu traslladar fins a McCarthy, i visitar aquest poblet de 20 habitants (a l'hivern, a l'estiu n'hi ha uns quants més, sense formar multituts). Per altra banda, hi ha l'opció de fer un vol panoràmic del parc nacional, per sobre les glaceres i muntanyes. No dubteu a consultar-nos per conèixer les diferents opcions que us ofereix el parc nacional del Wrangell St Elias
Nit a Kennicott.

Dia 14: Chitina – Valdez

Trasllat cap a l'aeroport de McCarthy, per agafar l'avioneta que us durà de tornada capa Chitina. Alla hi trobareu el vostre cotxe, i podreu continuar la vostra ruta. Us suggerim feu una breu visita a Chitina, abans no retorneu cap a la carretera principal. Chitina és un poble amb aspecte dels temps dels pioners i minaires, encaixonat entre muntanyes. Recomanem anar fins el riu, on si és l'època, podreu veure com pesquen els salmons amb un curiós artefacte portat pels emigrants escandinaus, al segle XIX.
La ruta d'avui cap al sud travessa la serralada costanera. A dreta i esquerra tindreu glaceres i nombrosos salts d'aigua, en un paisatge de muntanya. Atureu-vos als nombrosos indrets amb vistes panoràmiques que us ofereix aquesta ruta.
El final d'etapa és Valdez, encerclat per muntanyes i glaceres, a ran de mar. Aquí acaba l'oleoducte “Trans Alaska Pipeline”, que duu el petroli del nord i de l'interior d'Alaska fins a la costa, on els grans petroliers carreguen tancs. A la zona de Valdez, és relativament senzill observar grans quantitats de salmons pujant pels rius i rierols dels voltants, i óssos negres pescant-los. I un detall més: un bon restaurant on sopar bon peix fresc, a tocar del port!
Allotjament a Valdez.

Dia 15: Valdez – Prince William Sound - Seward

De bon matí (us n'indicarem l'horari segons el dia), embarqueu el vostre vehicle i pugeu al ferri que us durà fins a Whittier a través del Prince William Sound. La travessa dura mig dia. Navegareu entre glaceres que desemboquen al mar, i de múltiples illes recobertes d'arbres. És freqüent l'observació de fauna marina, com ara balenes, dofins, marsopes, llúdrigues de mar i fins i tot, orques. En desembarcar al minúscul poble de Whittier, us heu de dirigir cap al túnel d'una sola direcció que el separa de la resta d'Alaska. És obert cada mitja hora, ara en una direcció, ara en l'altra. Fer-ne els 5 o 6 quilòmetres del seu recorregut és tota una curiosa experiència. Passat el túnel, tot just a la sortida, hi ha el centre d'interpretació de les glaceres de Portage.
Seguiu la vostra ruta, i en arribar a la carretera 1, tombeu cap al sud, per entrar a la península de Kenai. La ruta és un continu de pujades i baixades, enmig de muntanyes, amb el coll de “Moose Pass” com a punt més elevat. En poc més d'una hora i mitja arribareu a destinació, el poble de Seward. Un cop més, aquí disposeu d'un parell de bons restaurants, a la zona del port, on gaudir de peix fresc.
Nit a Seward.

Dia 16: Seward – Parc Nacional de Kenai Fjords

Pel matí surt la vostra excursió en vaixell pel Parc Nacional del Kenai Fjords. La major part d'aquest parc només és accessible per mar, i inclou varies glaceres que van a desembocar al mar. El recorregut du el vaixell a acostar-se a una d'elles, a més de navegar entre illes i prop de penya-segats on nien mils de gavines i altres ocells com ara els simpàtics frarets. Durant el dia és probable l'observació de llúdrigues marines, dofins, marsopes, àligues calbes, balenes i orques. Retorn a Seward cap al tard.
Nit a Seward.

Dia 17: Seward - Homer

Deixeu Seward, i refeu part de la carretera que us hi va dur, fis arribar al creuament de la Sterling Highway. Tombeu per aquesta carretera que ressegueix el riu Kenai. Aquest riu és molt popular entre els pescadors de salmons, ja que cada any en pugen a milions durant tot l'estiu. No dubteu a aturar-vos per veure'ls com els pesquen. Arribareu a Soldotza, i tombeu cap a Kenai City (malgrat el nom, és un poble). Allà hi podreu visitar les esglésies ortodoxes que els primers colonitzadors russos van fundar. Seguiu la ruta, amb possibilitats de veure, a la costa de Katmai, alguns dels seus grans volcans. Arribada al poble de Homer, on teniu el vostre allotjament. Nit a Homer.

Dia 18: Homer

Possiblement de bon matí (ja us ho direm) aneu fins l'aeroport de Homer, on us esperarà en Mike i la seva avioneta tipus Cesna. Després de revisar mesures de seguretat i altres detalls, pujareu a l'avioneta i us enlairareu cap a Katmai o Lake Clark (segons on siguin els óssos). Aterrareu, després d'una hora i mitja de vol sobre el mar i zones de volcans nevats, en una platja desèrtica, allà on hagi vist els óssos. Des del punt d'aterratge, caminareu (un màxim de 5 km, normalment molt menys) fins a trobar als grans óssos grizzli de Katmai. És important assenyalar que no hi ha cap tipus de protecció entre el grup i els óssos, la seguretat radica en l'experiència del nostre guia. Estareu unes 3 hores en terra, i tornareu a Homer.
Degut a les condicions d'aquest viatge, cal estar en condicions per caminar i moure's sense cap mena d'ajut. El pilot i guia es reserva el dret a no acceptar a algú que no estigui en condicions sota el seu únic i exclusiu criteri.
Si el temps us ha acompanyat, cap a les 3 de la tarda estareu de tornada a Homer. Per la tarda, podeu sortir per la badia en "vaixell-taxi", fer una ruta en kayak, sortir a pescar halibut a alta mar, o bé passejar per l'spit (escullera) de Homer.
Permeteu-me recomanar-vos de sopar a uns dels restaurants de Homer al port, amb el plat estrella: el cranc reial!
Nit a Homer.

Dia 19: Homer - Anchorage

Sortiu cap a Anchorage, refent la carretera Sterling Highway en sentit contrari. Seguiu cap al nord, i en deixar la península de Kenai arribeu al Turnagain Arm. La carretera que el voreja us durà tot dret cap a Anchorage, amb vistes de la gran entrada de mar, on les marees són espectaculars. Arribeu a Anchorage cap al migdia, amb temps per passejar pel centre de la ciutat més important d'Alaska.
Nit a Anchorage.

Dia 20: Aeroport

Trasllat fins a l'aeroport d'Anchorage, per agafar el vostre vol de tornada. Abans haureu deixat el vostre vehicle de lloguer. Nit a bord.

Dia 21: Catalunya

Arribada cap al migdia a Catalunya.

viatges a Alaska viatge a Alaska viatges a Alaska i el Yukon viatges al Yukon, Canada itinerari per Alaska i el Yukon
viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Pinterest viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Facebook viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Twitter
Estudi Marta Sansa