anant en trineu de góssos per la glacera Godwin, a Seward, Alaska

VIATGES A ALASKA: ALASKA CENTRAL EN GRUP

El Viatge

Itinerari

Calendari i Preus

Altres
Informacions

Com
Reservar

Itinerari Alaska 2023, feu click a aquest enllaçTransport

Anem amb 4x4 gran (si som entre 4 i 5) i furgoneta tipus 15 passatgers (si som entre 6 i 8). No n'hi ha aquí a Europa, són grans, i el que fem és retirar el seient de darrera, perquè hi hagi força espai per equipatge. En total, hi ha 12 places disponibles. El guia és també el conductor.
A més a més, fem servir altres transports, sobretot avionetes i helicòpters. Aquest viatge és poc recomanable per algú que tingui por a volar.

Allotjament

Teniu la llista dels hotels que plantegem per aquest viatge a la pestanya de Calendari i Preus. Els coneixem personalment, hi hem dormit tot sovint, no són luxosos però si ben situats i amb tant encant com ens resulta possible. En tots els casos, cada habitació disposa del seu lavabo i dutxa privada.

Altres activitats que us podem oferir en aquest viatge (si sou un grup privat)

Aquestes activitats us les podem reservar, a més a més o enlloc de les que hem inclòs en el preu del viatge.
Un detall important sobre les activitats a Alaska, sobretot aquelles que impliquen volar. És prou normal (entre un 20% i un 40% segons el lloc i activitat) que s'anul·li per causes meteorològiques. Aleshores, totes les companyies us oferiran volar una altre hora, dia, o bé fer una altre excursió. Si no ho accepteu, us retornaran el 100% de l'import de l'activitat. Si l'heu reservada a través nostre, aleshores ens tornen els diners a nosaltres, i us fem una transferència.

 • Dia complet per 4 persones (com a màxim) amb els óssos a Katmai/Lake Clark.
  Es tracta de la mateixa excursió que oferim en els viatges a Alaska, des de Homer. Les diferències són dues: un màxim de 4 persones amb un guia, i una estada de fins a 10 hores sobre el terreny, amb els óssos. Aquesta excursió és ideal per un petit grup que tingui un gran interès en l'observació dels óssos grizzli de Katmai o Lake Clark (segons on hi hagi més gran concentració d'óssos), en la fotografia, etc...
 • 1 o 2 dies observant els óssos grizzlis a Brooks Falls.
  Brooks Falls és el lloc emblemàtic per a l'observació dels óssos grizzli, des que National Geographic hi va anar a filmar-los a la cascada. Brooks Falls es troba al parc nacional de Katmai, on els óssos estan especialment protegits, un paradís per aquests animals. A Brooks Falls s'hi va des de Anchorage, tant en avió com en avioneta. S'hi pot passar una nit, però cal dir que cal una gran antelació en la reserva, i que els preus són importants, per un allotjament prou bàsic.
  La temporada d'observació dels óssos a la cascada de Brooks varia segons l'any (fins que no arriba el salmó, no n'hi ha gairebé ni un), però sol ser de mitjans de juny a mitjans de juliol. Sol estar ple, calen torns per estar-se a una de les tres plataformes d'observació.
 • Vol al Denali i senderisme.
  Per a grups de màxim 6 persones, hi ha l'opció de volar per veure el McKinley des de Talkeetna, però enlloc de l'aterratge a la glacera Ruth, fer-ho (amb hidroavió) a un llac proper a la glacera. Des d'allà, amb un guia, fer una excursió a peu dues hores. Pels amants del senderisme, aquesta és una opció a considerar, ja que el recorregut és dins del parc de Denali, a la vessant sud del McKinley, sense accés si no és per l'aire.
 • Sobrevol de les glaceres al parc nacional de Wrangell St Elias.
  Un cop sou a McCarthy / Kennicott, al parc nacional del Wrangell St Elias, teniu l'opció de fer un sobrevol de les muntanyes i glaceres del parc. En general, i sobretot si sou un grup (4 o 6 persones), hi ha l'opció de lligar aquest sobrevol a l'anada o la tornada des de Chitina. Es pot fer de mitja hora o fins a 90 minuts.
 • Vol fins Barrow, al Cercle Polar Àrtic.
  Sortida des de Fairbanks, es vola fins a Barrow, el poble més al nord d'Alaska, a tocar de l'oceà Àrtic, i per sobre del Cercle Polar. És una excursió d'un o dos dies, que té un problema important: el percentatge de cancel·lacions és molt alt, a Barrow no només hi fa mal temps i fred, sinó que sobretot, hi ha una espessa boira. El preu és important, i en el contracte ja t'avisen que si no poden aterrar a Barrow, ho faran a un altre lloc prou més al sud, just per sobre del Cercle Polar. En definitiva, només per fans de l'oceà Àrtic.
 • Ràfting al riu Nenana.
  Des de Denali, es pot fer un ràfting prou senzill pel riu Nenana. No cal reserva prèvia, us direm on el podeu contractar, és una activitat que tot plegat no ocupa més de 3 hores, així que podeu fer-la, sobretot si aquell dia feu not a Fairbanks.

Vols

Disposem d'un sistema de reserva de vols. Això ens permet accedir a tarifes especials per a agents de viatges, i cerquem els itineraris i combinacions horàries que us vagin més bé. Ara bé, en aquest viatge, recomanem Condor, que és l'opció amb una única escala, i que per tant fa menys hores de vol.

Visats

Per entrar als Estats Units (encara que només hi esteu de trànsit cap a un altre país), és obligatori disposar del permís de vol. No us deixaran pujar a l'avió si no el teniu fet. Aquest permís de vol s'anomena ESTA, i es fa a través de la web que trobareu en aquest enllaç.
Hi ha una versió en espanyol si us és més fàcil que l'anglès (i molts altres idiomes, però no pas el català).
Omplir el formulari és molt senzill, només us cal tenir el passaport, el número de vol, l'adreça del primer hotel als Estats Units i una targeta de crèdit. Us cobraran 14 dòlars per persona.
Aquest permís de vol té una durada de 2 anys. Si heu estat als Estats Units fa menys de 2 anys, ja el teniu fet, i només cal que aneu a la web per posar la nova data d'entrada, el vol i l'hotel del primer dia. En aquest cas, no us cobraran res.
Imprimiu-vos-en una còpia, o bé deseu-la al vostre ordinador. No us la demanaran en arribar a la frontera.
Informació més detallada sobre com obtenir l'ESTA
Un detall més: si en els darrers anys heu estat a Síria, Líbia, Irak, Iemen o Sudan o Iran, haureu d'anar a obtenir un visat a l'ambaixada dels Estats Units a Madrid.

Moneda

Als Estats Units (i per tant, Alaska inclosa) funcionen amb dòlars. Recomano canviar-los abans d'anar als Estats Units o bé, treure'n dels caixers automàtics. Penseu que a tot arreu podreu pagar amb targeta de crèdit, fins a quantitats ínfimes.
Si opteu per pagar en efectiu, el meu consell és que feu el canvi al vostre banc, abans de sortir de viatge.
Si opteu pel pagament amb targeta, el meu consell és que obtingueu, abans de sortir de viatge, una targeta de dèbit de Transferwise. Us permetrà estalviar-vos les comissions de canvi de moneda que cobren les grans targetes de crèdit en cada operació. La nostra experiència personal ens indica que l'estalvi és d'un 2 o un 3%. Més informació en aquest enllaç.
Atenció: de tota manera, és imprescindible disposar d'una targeta de crèdit, que us demanaran per al lloguer del vehicle com a garantia. Les targetes de dèbit, sigui quina sigui, solen ser rebutjades.
Si voleu saber a quan estan respecte a l'euro, podeu visitar aquesta web.

Despeses extres

Alaska tendeix a ser més car que la resta dels Estats Units. Gairebé tot s'importa, com a qualsevol dels països nòrdics. Compteu que un àpat a restaurant rarament baixarà dels 35 o 40 dòlars. Evidentment, tot depèn de què trieu, i si hi incloem begudes alcohòliques.
Hi ha supermercats a les ciutats i pobles importants, on és fàcil trobar menjar per emportar a preus molt més econòmics, ideal pels picnics que tendim a fer el migdia.
Katmai óssos Prince William Sound Denali, Kenai Fjords, Wrangell St Elias Alaska, viatjar Circuits a Alaska
viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Pinterest viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Facebook viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Twitter
Estudi Marta Sansa