************************************

VIATGES A ALASKA: ALASKA CENTRAL EN GRUP

El Viatge

Itinerari

Calendari i Preus

Altres
Informacions

Com
Reservar

Itinerari Alaska 2023, feu click a aquest enllaçDia 1: Catalunya - Anchorage

Sortida des de Barcelona i en dues escales, arribada a Anchorage. Recordeu que us cal disposar de l'ESTA (permis de vol cap als Estats Units, us ajudarem en els tràmits per obtenir-lo). Haureu passat frontera al primer aeroport dels Estats Units al que hagueu aterrat. Un cop a Anchorage, recollida de l'equipatge i recepció a l'aeroport per part del guia. Pujarem al nostre vehicle, i anirem cap al centre d'Anchorage, on es troba el nostre hotel. Resta de la tarda lliure per passejar i estirar les cames, després del llarg vol. Nit a Anchorage.

Dia 2: Anchorage - Talkeetna

Esmorzar, i pujarem al nostre vehicle, travessarem Anchorage per anar-nos-en cap al nord. En la nostra ruta, ens aturarem a visitar l'Heritage Center (museu i centre cultural dels pobles indígenes d'Alaska) i el cementiri d'Eklutna (una curiosa simbiosi de creences indígenes i ortodoxes). Seguirem fins a Wasilla. Poc a poc, la carretera s'anirà estretint, i el trànsit serà més escàs. Arribarem en un parell d'hores a Talkeetna. Es tracta d'un poblet d'antic llenyataires, amb un aire rústic, que ha esdevingut la base de sortida dels vols pels muntanyencs que volen escalar el Mt. Denali (fins fa poc conegut com a Mt. McKinley): els porten volant fins al peu del Denali, aterrant-esquiant sobre glaceres. Ens instal·larem al nostre hotel, i anirem cap a l'aerodrom del poble, per agafar el nostre vol al voltant del Mt. Denali.
De tornada, temps per passejar pel carrer major de Talkeetna, no hi ha massa més. Nit a Talkeetna.

Dia 3: Talkeetna - Denali

Esmorzar, i iniciem la nostra ruta cap al nord. Poc després, veurem per primer cop des de la carretera el Mt. Denali. Arribada a Denali, un poble allargassat a la carretera, a prop de l'entrada del parc. Un cop allotjats al nostre hotel, farem una primera visita al centre d'interpretació del parc i ens endinsarem fins allà on és permès de fer-ho amb el nostre vehicle. Nit a Denali.

Dia 4: Denali

Esmorzar. Sortida cap al Denali National Park (gestionat pel servei de parcs dels EUA). L'entrada de vehicles és prohibida més enllà de l'entrada. per una qüestió de protecció de l'entorn, aquest parc ofereix als visitants un sistema de transport "públic" (autobusos) que recorren, amunt i avall, la pista de 150 km que travessa el parc. S'atura a diferents punts, permetent de baixar i fer diferents excursions i visites. Agafarem un d'aquests autobusos, i baixarem a diferents parades, la nostra selecció de vistes i passejades, que us permeti, al cap del dia, tenir una bon tast del que és un dels parcs nacionals més grans dels EUA. En el nostre recorregut podrem observar (si la fauna ens acompanya!) alguns óssos grizzli, alces o caribús, i vistes espectaculars del Mt. Denali. Alternarem diferents paisatges de bosc boreal, taigà i tundra. Passarem tot el dia al parc, i a la tornada agafarem el nostre vehicle fins el nostre allotjament. Nit a Denali.

Dia 5: Denali - Fairbanks

Esmorzar, i farem ruta cap al nord. En unes tres hores arribarem a Fairbanks, fent una única parada intermitja a Nenana (petit poble cèlebre per la seva curiosa loteria). Fairbanks és la principal ciutat del nord d’Alaska. A partir d’allà, s’acaben les carreteres. Ens instal·larem al nostre hotel, i anirem cap al parc Creamer per observar les aus migratòries que hi sol haver en aquesta època. D’allà, ens traslladarem al centre per passejar i conèixer una mica la història de la ciutat. Més tard anirem cap als afores de la ciutat, on es pot veure l’oleoducte d’Alaska.
Resta de la tarda a Fairbanks, sopar i nit en aquesta ciutat.

Dia 6: Fairbanks - Chitina

Sortida matinera cap al sud, per agafar la Richardson Highway. És un dia de ruta, per una carretera amb poc trànsit. Farem parada a North Pole (segons els americans, el poble on viu Santa Claus), a Delta Junction (on hi el final de l’Alaska Highway) i a partir d’allà, kilòmetres sense pobles fins arribar a Glenallen.
Des d’allà, farem parada al petit poble de Copper River, i tot seguit trobarem el desviament cap a Chitina. Hi arribarem en recórrer unes 25 milles. És un poble petit, amb un únic carrer. Ens allotjarem al nostre senzill hotel, i sortirem a passejar per la zona, fins a l'hora de sopar.
Nit a Chitina.

Dia 7: Kennicott - Parc Nacional Wrangell St Elias

Esmorzar. Ens traslladarem cap a l'aerodrom de Chitina. Allà esperarem l'avioneta que ens ha de dur fins a McCarthy - Kennicott, dins del parc nacional del Wrangell St Elias. Hi serem en una mitja hora, trasllat fins a Kennicott des d'on surt l'excursió cap a la glacera Root. Allà ens calçarem uns crampons per caminar sobre el gel. Tornarem cap al migdia, per anar a visitar el poblet de McCarthy o fer alguna excursió a peu pels voltants.
Trasllat cap a l'aerodrom de McCarthy, per agafar el nostre vol de retorn cap a Chitina, on passarem la nit.

Dia 8: Chitina - Valdez

Esmorzar, i ens posem en marxa un cop més. Retornem a la carretera principal, per enfilar cap al sud. El paisatge segueix sent impressionant (com gairebé a tot arreu d'Alaska, val a dir!). Però en apropar-nos a Valdez, el canvi impacta. De cop i volta, entrem a la zona de la costa. El verd es fa omnipresent, i tenim un bon grapat de números de ser rebuts per la pluja. La baixada cap a Valdez és un contrast amb la resta del paisatge que haurem tingut fins ara. Un cop a baix, a tocar del mar, arribarem a Valdez, poble on acaba l'oleoducte d'Alaska. És des d'aquest port d'on surt el petroli d'Alaska, i és aquest poble el que donava nom al petrolier de trista memòria (Exxon Valdez) que es va enfonsar i van contaminar totes les aigües del Prince William Sound. Per sort, al recuperació ha estat intensa, i possiblement tinguem possibilitat d'anar a veure els salmons i els óssos negres pescant-los, just davant de Valdez. Tarda a Valdez, port agradable, si la pluja ens deixa! Nit en hotel a Valdez.

Dia 9: Valdez - glacera Columbia

Esmorzar, i a mig matí, sortida del vaixell que ens durà cap a la glacera Columbia 8 altres indrets del Prince William Sound. Molts bones opcions d'observació de fauna marina. Tornada per la tarda, al cap de unes 7 o 8 hores, segons el dia del capità...
Nit en hotel a Valdez.

Dia 10: Prince William Sound - Whittier - Seward

Esmorzar matiner, ens cal agafar el ferri, que per sort surt de molt a prop del nostre hotel. El ferri travessa el Prince William Sound en poc més de 4 hores. La navegació és ben tranquil·la, i en alguns punts es fa entre blocs de gel que venen de les glaceres del Prince William Sound. Sol ser freqüent veure llúdrigues marines, foques reposant sobre els blocs de gel, i de tant en tant, dofins o marsopes! Si hi ah molta sort, podrem ensopegar el pas d'algun grup d'orques... Arribats a Whittier, deixem aquest poble tornant a travessar un túnel, d'uns 5 km de llargada. Té la peculiaritat que és de una sola direcció, sobre una via de tren, i que alterna el pas dels vehicles cada mitja hora.. Seguim com sempre cap al sud, i entrem a la península de Kenai. Pujarem i baixarem entre muntanyes, fins arribar al poble de Seward. Allotjament en hotel a Seward.

Dia 11: Seward

Esmorzar. Excursió en vaixell per visitar el Kenai Fiords National Park, amb les glaceres que arriben fins al mar. Navegarem al llarg de Resurrection Bay fins a arribar a Fox Island per arribar al Cap Resurrection i seguir recorrent aquesta zona de fiords que estan emmarcats en el Refugi de la vida marina d'Alaska. En aquesta zona protegida podrem veure algunes foques, lleons marins, aligues pescadores, frarets,.... i perquè no, algunes balenes. Ens serviran una dinar a bord mentre recorrem aquestes tranquil·les aigües, i potser podrem gaudir de l'espectacle que suposa els despreniments de grans blocs de gel del front de les glaceres: Southwestern, Anchor, Northwestern,...i molts més. Retorn a Seward cap a les 6 de la tarda. Sopar. Allotjament en el nostre hotel.

Dia 12: Seward - Homer

Prenem el vehicle i seguim per la carretera que ens porta cap a Moose Pass i a la Sterling Highway. En arribar a Soldotna ens acostarem fins a Kenai City, un dels primers assentaments de l'època russa, on veurem alguna de les seves esglésies ortodoxes de fusta, i l'espectacle que ens proporcionen centenars de pescadors a la desembocadura del rio Kenai, a la captura dels bonics salmons del Pacífic. Continuem fins a Homer. Tindrem temps de passejar pel pintoresc barri del port abans d'instal·lar-nos en el nostre hotel. Nit a Homer.

Dia 13: Homer - Katmai - Homer

A les 7h estarem a l'aeroport de Homer, per prendre el nostre vol cap a la península de Katmai. Aterrarem, després d'una hora i mitja de vol sobre el mar i zones de volcans nevats, en una platja desèrtica. Des del punt d'aterratge, caminarem (un màxim de 3 km) fins a trobar als grans óssos grizzly de Katmai. És important assenyalar que no hi ha cap tipus de protecció entre el grup i els óssos, la seguretat radica en l'experiència del nostre guia. Estarem unes 2 o 3 hores en terra, i tornarem a Homer. Si el temps ens ha acompanyat, cap a les 3 de la tarda estarem de tornada a Homer. Tarda lliure, amb possibilitat de visitar el Spit o navegar per la badia de Homer. Nit a Homer.

Dia 14: Homer - Anchorage

Sortirem cap a Anchorage on arribarem cap al migdia. Temps lliure per passejar pel centre i fer les últimes compres. Nit en hotel a Anchorage.

Dia 15: Anchorage

Sortida cap a l'aeroport per agafar el nostre vol de retorn. Nit a bord.

Dia 16: Catalunya

Arribada a Barcelona.

Muntanyes de Kenai des de Homer Ferri Whittier Valdez Talkeetna, main street fireweed fireweed
viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Pinterest viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Facebook viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Twitter
Estudi Marta Sansa