Agama - Viatges - Alaska - senderisme, kayak, aurores boreals
viatges

Viatges a Alaska i Yukon: Senderisme, Kayak, Observació de Fauna, sobrevols i Aurores Boreals

Resum:

Itinerari que ens mostra molt bé les possibilitats que ofereix a Alaska a tots aquells que cerquen més activitat: senderisme, kayak, sobrevols, observació de fauna... amb un final amb observació d'Aurores Boreals. Va ser fet per una parella de mitja edat, entre finals d'agost i principis de setembre de 2017.


Dates en què es va fer el viatge:

Del 22 d'agost a 8 de setembre

Nombre de persones:

2

Nombre d'habitacions:

1 Doble

Tipus de vehicle:

Intermig
Itinerari esquemátic:

22-08-2017 - Barcelona - Anchorage
23-08-2017 - Anchorage - Homer
24-08-2017 - Homer (Katmai - Lake Clark)
25-08-2017 - Homer - Seward
26-08-2017 - Seward (Kenai Fjords)
27-08-2017 - Seward (Kenai Fjords)
28-08-2017 - Seward - Valdez
29-08-2017 - Valdez (Kaiak Colúmbia)
30-08-2017 - Valdez - Kennicott
31-08-2017 - McCarthy / Kennicott (Wrangell St Elias)
01-09-2017 - Kennicott
02-09-2017 - Kennicott - Chitina - Talkeetna
03-09-2017 - Talkeetna - Denali
04-09-2017 - Denali Toundra Wilderness Tour
05-09-2017 - Denali - Fairbanks
06-09-2017 - Fairbanks
07-09-2017 - Fairbanks - Aeroport
08-09-2017 - Arribada a origen del viatge.

Itinerari detallat:


22-08-2017

Barcelona - Anchorage
Sortida del vol des de Barcelona cap a Anchorage. En arribar als Estats Units, passeu la frontera (cal haver-se fet prèviament el visat "ESTA" per poder pujar a l'avió) i la duana. Reculliu equipatges i cotxe de lloguer, i inicieu la vostra ruta per Alaska.
Travessareu Anchorage (la ciutat més gran d'Alaska, uns 250 mil habitants, a l'estiu), i us dirigiu cap al centre (hi sereu en uns 20 minuts), on hi ha el vostre hotel. Temps lliure per estirar les cames, sopar i anar a descansar després del llarg viatge.
Nit a Anchorage.


Serveis Inclosos:
- Lloguer de Cotxe: 22-08-2017 al 07-09-2017 - Cotxe de categoria "Intermitja", corresponent a un Mazda 3 Skyativ (o similar). Capacitat per 5 persones, 2 maletes grans, 2 maletes petites, canvi automàtic, aire condicionat. Inclou quilometratge il·limitat, assegurança amb franquícia per col·lisió o robatori, cobertura addicional de responsabilitat civil, taxes locals i d`aeroport.

- Allotjament: Captain Cook: Per molts, el millor hotel d'Anchorage. Sobre gustos no hi ha res escrit, però es pot afirmar que és un molt bon hotel, amb restaurants, botigues, cèntric... En resum, una molt bona opció.23-08-2017

Anchorage - Homer
Sortida d'Anchorage cap al sud, per la carretera 1 que ressegueix el Turnigam Arm (zona de grans marees). Entrareu a la peníncula de Kenai, i al cap de poc trobareu el desviament de la Sterling Highway, la carretera que us durà cap a l'oest de la península. Tindreu ocasió de veure molta gent pescar a la vora del riu Kenai, un dels més populars del món en la pesca del salmó.
En arribar a Soldotna, suggereixo aneu cap a Kenai, per a poder visitar les seves esglésies ortodoxes, construides durant la colonització russa. Seguiu cap al sud, i arribareu a Homer. Us instal·leu al vostre hotel, i aneu cap a l'escullera (Spit) per a trobar l'oficina dels organitzadors de l'excursió de l'endemà a Katmai.
Resta del dia lliure a Homer.


Serveis Inclosos:

- Allotjament: Land`s End resort: Hotel i bungalows, que com el seu nom indica, es troba a la fi de la terra. Això, a Homer, vol dir a la fi de l'escullera (Spit), a tocar de la terminal de ferri des d'on surten els vaixells cap a les Aleutianes. Habitacions amb vistes al mar, muntanyes de Kenai...24-08-2017

Homer (Katmai - Lake Clark)
Avui teniu l'excursió per anar a observar els óssos grizzli a Katmai / Lake Clark. Pot ser de bon matí o per la tarda, segons disponibilitat, situació climatològica i marees (entre altres). Us n'hauran informat el dia abans, i avui us tornaran a repetir les mesures de seguretat (que també us haurem donat per escrit). L'excursió dura unes 7 hores (màxim, amb unes tres hores d'estada amb els óssos), es vola en avioneta cap a Katmai o Lake Clark, s'aterra a una platja, i es camina fins a on són els óssos. Important, cal poder caminar sense dificultat ni ajuda de ningú. Si el guia / pilot considera que algú no està en la forma física deguda, pot negar-li el dret a participar en l'excursió.
Retorn a Homer, resta del dia lliure.


Serveis Inclosos:
- Activitat: Observació dels óssos grizzlly al parc nacional de Katmai o Lake Clark: Sortida pel matí o tarda en funció de les merees i condicions metereològiques. Normalment, no es sap fins el dia abans, en arribar a Homer. Sortida en avioneta tipus Cessna (màxim 5 persones), es vola (entre 1h i 1h30m) fins a Katmai o Lake Clark (on siguin els óssos). Aterratge en una platja, prop del lloc on hagin detectat els óssos. Cal caminar (màxim 3 km) fins poder-los observar. No hi ha tanques ni cap protecció entre els óssos i el grup. Cal seguir normes estrictes de seguretat. Important: el guia pot no admetre algú dins del grup, sota el seu únic criteri, si no està en condicions de caminar sense ser ajudat ni aturar-se.

- Allotjament: Land`s End resort: Hotel i bungalows, que com el seu nom indica, es troba a la fi de la terra. Això, a Homer, vol dir a la fi de l'escullera (Spit), a tocar de la terminal de ferri des d'on surten els vaixells cap a les Aleutianes. Habitacions amb vistes al mar, muntanyes de Kenai...25-08-2017

Homer - Seward
Sortiu de Homer, desfent la carretera que us hi va dur. En arribar al final de la Sterling Highway, tombeu cap al sud, i passat el Moose Pass, arribareu a Seward. Us instal·leu al vostre hotel, i segons l'hora, podeu anar a passejar pel port a veure com arriba el peix, fer una visita del Sea Life Center, o fer una passejada d'uns 45 minuts fins a la glacera Exit. En tot cas, us suggereixo sopar en un dels restaurants del port, s'hi sol menjar excel·lent salmó, o potes de cranc gegant.


Serveis Inclosos:

- Allotjament: Windsong Lodge: Hotel tot just entrant a Seward, a prop de la glacera Exit, en una zona de bosc. Habitacions amb dos llits "queen" i balcó. Disposa de restaurant.26-08-2017

Seward (Parc Nacional del Kenai Fjords)
Trasllat cap al port de Seward, des d'on surt el creuer que fa l'excursió del Kenai Fjords. Sortida d'unes 8 hores, amb grans opcions d'observació de fauna (balenes geperudes, orques, aus aquàtiques, lleons marins...) i entrada a al fiord on desemboca la glacera Northwestern.
Retorn a Seward, amb temps per anar a sopar a algun altre dels restaurants del port (sobre els que us aconsellem, com en cada indret on tenim localitzat algun bon restaurant).


Serveis Inclosos:
- Activitat: Northwestern Fjord Cruise: Creuer des de Seward, per visitar el parc nacional del Kenai Fjords. Aquest parc nacional només és accessible des del mar (excepte la glacera Exit). El creuer té una durada d'unes 8/9 hores, fent parada a Fox Island, seguint per la costa fins al Northwestern Fjord. Grans opcions d`observació de fauna, principalment balenes geperudes, orques, lleons marins, aus marines (frarets i altres). Inclou dinar bàsic i begudes calentes (tè i cafè). Es fa a bord d`un vaixell de 29 metres d'eslora i un màxim de 150 passatgers.

- Allotjament: Windsong Lodge: Hotel tot just entrant a Seward, a prop de la glacera Exit, en una zona de bosc. Habitacions amb dos llits "queen" i balcó. Disposa de restaurant.27-08-2017

Seward
Dia complet a Seward. Com a activitats podeu fer la visita de la glacera Exit, que permet caminar muntanya amunt resseguint el curs del gel. Podeu també fer l'excursió a la glacera Godwin, on hi ha més de 100 góssos de trineus (mantinguts en fred perquè no perdin forma física per l'hivern), i pujar en un trineu. No us deixeu l'aquari de Seward, petit però molt interessant.


Serveis Inclosos:

- Allotjament: Windsong Lodge: Hotel tot just entrant a Seward, a prop de la glacera Exit, en una zona de bosc. Habitacions amb dos llits "queen" i balcó. Disposa de restaurant.28-08-2017

Seward - Valdez
Desfeu la carretera per on vau arribar a Homer, en direcció cap a Anchorage. Tot just sortits de la península de Kenai, tombeu a la dreta en direcció al túnel del Portage (peatge, es circula alternativament sobre una via del tren). A la sortida del túnel, ja sereu a Whittier. Al fons del poble hi ha la terminal del ferri.
Embarcament i navegació a través del Prince William Sound fins a Valdez. Arribada per la tarda, trasllat cap al vostre cèntric hotel. Recomanem sortiu a estirar les cames pel port, fins i tot a anar cap a l'altra banda de la badia (en cotxe), potser veieu un d'aquests.
Sopar (s'hi menja prou bé) i nit a Valdez.


Serveis Inclosos:
- Ferry: Whittier - Valdez, per a passatgers i vehicle. Durada entre 6 i 8 hores, segons itinerari.

- Allotjament: Mountain Sky - Hotel al centre de Valdez, a dos minuts en cotxe de la Terminal de ferris. Habitacions "Executive" amb un llit King, cafetera, microones, wifi, secador. No ofereixen esmorzar, hi ha varies opcions als voltants de l'hotel.29-08-2017

Valdez - Kaiak Valdez Glacier
Avui teniu l'excursió en kaiak per davant de la glacera VAldez. Aneu fins el punt de reunió a prop de l'hotel, trasllat en vaixell fins a la glacera, i allà iniciareu l'excursió que combina kaiak davant del Valdez i passejades pels bosocs del voltant.
Tornada a Valdez a primera hora de la tarda, amb temps per altres activitats.


Serveis Inclosos:
- Activitat: Kaiak a la glacera Valdez - Sortida en vehicle fins a prop de la glacera Valdez, on pujareu al vostres kaiaks. Navegació davant de la glacera, entre gel, i senderisme als voltants. Durada d'unes 6 hores.

- Allotjament: Mountain Sky - Hotel al centre de Valdez, a dos minuts en cotxe de la Terminal de ferris. Habitacions "Executive" amb un llit King, cafetera, microones, wifi, secador. No ofereixen esmorzar, hi ha varies opcions als voltants de l'hotel.30-08-2017

Valdez - Kennicott
Matí dedicat a Valdez (segons la pluja, més o menys estona), i sobretot a la zona de les glaceres i la sortida del poble. Ruta cap a Chitina, hi sereu en un xic més de dues hores, la pluja tendeix a desaparèixer un cop passeu el coll que separa Valdez de l'Alaska interior.
En arribar a Chitina, us atureu a l'aeroòdrom, aparqueu el cotxe, i espereu l'avioneta que us vindrà a buscar. Sortida del vol, gairebé mitja hora, i aterratge a McCarthy. Ja sou al parc nacional del Wrangell St Elias. Trasllat cap a Kennicott en shuttle.
Sopar i nit a Kennicott.


Serveis Inclosos:

- Allotjament: Kennicott Glacier Lodge: Hotel a  Kennicott, dins del parc nacional del Wrangell St Elias, és l'únic gran edifici del poble, tot de fusta, antiga residència dels enginyers de la mina. Restaurat amb gust, davant de la glacera. Habitacions en un edifici adjunt, amb lavabo privat (versus les altres de l'hotel, a la part "antiga", que el tenen compartit). Disposen de dos llits "Queen". Els menjars (esmorzar, dinar i sopar) estan inclosos.31-08-2017

McCarthy / Kennicott (Wrangell St Elias)
Pel matí, després d'esmorzar, sortida cap a l'aerodrom de McCarthy, per agafar un vol cap a l'interior del parc. Aterratge i sortida de la ruta a peu, amb guia. Es torna per la tarda.
Tornada cap a Kennicott. Resta del dia lliure per descansar o simplement anar fins al poble veí de McCarthy (20 habitants a l'hivern, uns quants més a l'estiu).


Serveis Inclosos:
- Activitat: Fly and Hike - Sortida en avioneta, s'aterra en alguna esplanada dins del parc nacional, i des d'allà s'inicia la ruta a peu, guiada. El preu pot variar segons l'excursió i el nombre final de participants (a menys que volgueu fer l'excursió en exclusiva per vosaltres). Es torna per la tarda.

- Allotjament: Kennicott Glacier Lodge: Hotel a  Kennicott, dins del parc nacional del Wrangell St Elias, és l'únic gran edifici del poble, tot de fusta, antiga residència dels enginyers de la mina. Restaurat amb gust, davant de la glacera. Habitacions en un edifici adjunt, amb lavabo privat (versus les altres de l'hotel, a la part "antiga", que el tenen compartit). Disposen de dos llits "Queen". Els menjars (esmorzar, dinar i sopar) estan inclosos.01-09-2017

Kennicott
Dia al parc nacional del Wrangell St Elias. Opció d'excursions pel vostre compte, excursions amb guia (per exemple, a la glacera, caminant amb crampons), fer un sobrevol de la zona sud del parc...


Serveis Inclosos:
- Activitat: Excursió amb guia, en anglès, fins a la glacera Root, on us posareu grampons per poder caminar sobre el gel. Durada total d'unes 4 hores.

- Allotjament: Kennicott Glacier Lodge: Hotel a  Kennicott, dins del parc nacional del Wrangell St Elias, és l'únic gran edifici del poble, tot de fusta, antiga residència dels enginyers de la mina. Restaurat amb gust, davant de la glacera. Habitacions en un edifici adjunt, amb lavabo privat (versus les altres de l'hotel, a la part "antiga", que el tenen compartit). Disposen de dos llits "Queen". Els menjars (esmorzar, dinar i sopar) estan inclosos.02-09-2017

Kennicott - Chitina - Talkeetna
Esmorzar i trasllat cap a l'aerodrom de McCarthy, per agafar el vol de tornada cap a Chitina. Allà hi trobareu el vostre cotxe, i inicieu la ruta cap a l'oest. Arribareu a la carretera principal, i tombeu cap al nord, fins arribar a Glennallen. Allà torneu a girar en direcció est, per una carretera envoltada de les muntanyes de l'Alaska Range. Una mica abans d'arribar a Anchorage, torneu a prendre direcció nord, i en poc més d'una hora sereu al petit poble de Talkeetna.
Talkeetna és popular per ser la base des d'on surten la major part de les expedicions que pugen al Denali (fins fa poc, McKinley). Petit, tota la vida gira al voltant del seu carrer major.
Nit a Talkeetna.


Serveis Inclosos:

- Allotjament: Talkeetna Alaskan Lodge: Hotel abans d`entrar a Talkeetna, en un turó sobre el riu Susitna, amb les millors vistes del McKinley (quan pluja o núvols no el tapen). Disposa de restaurant, habitacions molt ben cuidades, majoritàriament amb un o dos llits grans.03-09-2017

Talkeetna - Denali
Esmorzar (suggereixo el vostre hotel, però al poble hi ha un lloc molt popular), i seguidament, anireu cap a l'aeroport de Talkeetna, per fer el sobrevol del McKinley, amb aterratge en una glacera.
A la tornada, agafareu el vostre cotxe, i us dirigireu cap al parc nacional de Denali. Són uns 265 km (gairebé tres hores) en les que podreu contemplar el McKinley (si fa bon temps i els núvols no el tapen, el temps a Alaska sempre és ple de sorpreses de tota mena). En arribar a Denali, us instal·leu al vostre hotel i trasllat cap al parc per recollir els bitllets de l'excursió de l'endemà. Temps per visitar la zona oberta del parc (fins a la milla 14 es permet anar-hi amb el vehicle privat), i si teniu sort, ensopegareu amb caribús.
Tornada cap a l'hotel, sopar.


Serveis Inclosos:
- Activitat: Sobrevol del McKinley i aterratge en glacera: sortida des de l'aeroport de Talkeetna, en una avioneta d'unes 10 places, i que disposa d'uns esquis adaptats al tren d'aterratge. Vol d'uns 20 minuts, fins arribar a prop del McKinley (6.194 metres). Es fa la volta a la muntanya i seguidament s'aterra en una de les glaceres que neixen del McKinley. Un cop aterrats, es permet baixar, durant 10 o 15 minuts (segons el temps, molt variable). Enlairament i tornada cap a Tallkeetna. En total, l'excursió té una durada d'unes dues hores.
Nota important: aquesta excursió té un alt grau de cancelacions, a causa del clima. Si l'excursió no es pot fer a l`hora prevista, us demanaran si la voleu fer més tard, o si en voleu fer una altra. Si no accepteu, per la raó que sigui, ens retornen el total de l'import de l'excursió, que nosaltres us traspassem a la vostra tornada del viatge. Aquest fet és aplicable a la resta d'activitats a Alaska.

- Allotjament: Denali Bluffs: Situat a tocar de la porta del parc, sobre un turó amb un penyassegat (bluffs). Ben mantingut, amb tots els serveis. Habitació ambun llit King, amb vistes al parc.04-09-2017

Parc Nacional de Denali
Haureu de matinar, l'autobús cap a l'interior del parc nacional de Denali d'hora. Esmorzeu bé, i pujada a l'autobús que us durà, fins allà on decidiu baixar. Denali no està senyalitzat, no té camins marcats. Baixes i puges dels autobusos que van passant, una mena de bus turístic versió Denali.
Tornada a l'hotel i sopar.


Serveis Inclosos:
- Activitat: Toklat Shuttle. Bus que fa el recorregut d'anada i tornada fins a Toklat River, dins del parc de Denali, uns 100 km endins. Possibilitat de pujar i baixar on es desitgi.

- Allotjament: Denali Bluffs: Situat a tocar de la porta del parc, sobre un turó amb un penyassegat (bluffs). Ben mantingut, amb tots els serveis. Habitació ambun llit King, amb vistes al parc.05-09-2017

Denali - Fairbanks
Podeu dedicar el matí a altres activitats com les que us esmento pel dia anterior. Sortida en direcció cap al nord. Hi ha pocs pobles en la ruta cap a Fairbanks. El més destacat és Nenana, popular per una curiosa loteria (per veure qui encerta quan es desglaçarà el riu a la primavera següent). Arribada a Fairbanks en aproximadament 3 hores. Ciutat d'origen miner (s'hi va trobar or, amb la corresponent "febre"), té uns 50 mil habitants, sense masses atractius. Podeu anar al nord de la ciutat, per veure l'oleoducte d'Alaska... o si és a principis de juny o a finals d'agost, anar al parc cenral, on s'hi reuneixen grans grups d'aus migrant cap al sud o el nord.
Nit a Fairbanks.


Serveis Inclosos:

- Allotjament: Bridgewater: Al centre de Fairbanks, amb diversos restaurants a prop. Habitacions amb 1 o 2 llits "Queen" o un llit "King", disposa de cafetera i secador (cal demanar-lo a recepció). Wifi a tot l'hotel, ofereixen un buffet esmorzar (calent o fred, segons es desitgi), no està inclòs en el preu.06-09-2017

Fairbanks
Dia complet a Fairbanks. Si no ho heu fet el dia abans, podeu anar al parc central (des de finals d'agost, ple d'aus migratòries), a l'oleoducte d'Alaska (nord de la ciutat), a fer el recorregut pel riu Nenana amb un vaixell d'època, fer de buscadors d'or, anar fins a North Pole (el poble de Papa Noël, versió americana)... i pel vespre, si es fa fosc, a contemplar aurores boreals...


Serveis Inclosos:

- Allotjament: Bridgewater: Al centre de Fairbanks, amb diversos restaurants a prop. Habitacions amb 1 o 2 llits "Queen" o un llit "King", disposa de cafetera i secador (cal demanar-lo a recepció). Wifi a tot l'hotel, ofereixen un buffet esmorzar (calent o fred, segons es desitgi), no està inclòs en el preu.07-09-2017

Fairbanks - Aeroport
matí lliure a Fairbanks, per la tarda us traslladeu cap a l'aeroport. Deixeu el cotxe de lloguer, factureu l'equipatge, i sortida del vostre vol de tornada.


08-09-2017

Arribada a Barcelona.


Serveis inclosos en el preu del viatge


- Tots els "serveis inclosos" especificats a l'itinerari detallat.
- Itinerari detallat i ampliat.
- Dossier informatiu: informació del país, consells pràctics, localització dels hotels, gastronomia....
- Mapa de carreteres d`Alaska i el Yukon.
- Assegurança de viatge i anul·lació: Class Vip 6000, de la companyia ARAG. Inclou anulació fins a 6000 euros per persona, i despeses mèdiques durant el viatge. Podeu consultar les condicions de l`assegurança en aquest enllaç.

Serveis no inclosos en el preu del viatge


- Els menjars i les begudes no especificats en els serveis inclosos de l'itinerari detallat.
- Altres activitats no incloses a l'itinerari detallat.
- Assegurances contractades en destinació, no incloses en els serveis inclosos de l'itinerari detallat.
- Altres serveis no indicats clarament en l'itinerari detallat o els serveis inclosos en el preu del viatge.

Preu del viatge

Preu per persona:

6645 euros, més els vols


Preu del vol per persona:

1600 € por persona
Vols amb Condor, amb una única escala a Frankfurt.Estudi Marta Sansa