Agama - viatges a Alaska amb aurores boreals
viatges a Alaska, trineus de gossos huslies

Viatges a Alaska i Yukon: Alaska clàssica amb Aurores Boreals

Resum:

Un viatge a Alaska, sortint des de l'aeroport d'Elx - Alacant, via Islàndia, i amb un final amb Aurores Boreals (un dels motius principals del viatge). Vaig adaptar l'itinerari d'aquesta família per acabar a principis de setembre a Fairbanks, i disposar de les millors opcions per gaudir de les aurores ... que van acabar veient també a Denali.


Dates en què es va fer el viatge:

16 d'agost a 4 de setembre de 2016

Nombre de persones:

4

Nombre d'habitacions:

1 Doble i 1 Twin

Tipus de vehicle:

Monovolum
Itinerari esquemátic:
16-08-2016 - Elx - Reikjavik
17-08-2016 - Reikjavik - Anchorage
18-08-2016 - Anchorage - Chitina
19-08-2016 - Chitina - Kennicott
20-08-2016 - McCarthy / Kennicott (Wrangell St Elias)
21-08-2016 - Kennicott - Valdez
22-08-2016 - Valdez (Creuer al Columbia)
23-08-2016 - Valdez - Homer
24-08-2016 - Homer (Katmai - Lake Clark)
25-08-2016 - Homer
26-08-2016 - Homer - Seward
27-08-2016 - Seward (Kenai Fjords)
28-08-2016 - Seward - Talkeetna
29-08-2016 - Talkeetna - Denali
30-08-2016 - Denali Toundra Wilderness Tour
31-08-2016 - Denali - Fairbanks
01-09-2016 - Fairbanks
02-09-2016 - Fairbanks
03-09-2016 - Reikjavik
04-09-2016 - Reikjavik - Elx
Itinerari detallat:16-08-2016

Elx - Reikjavik
Trasllat cap a l'aeroport d'Elx, per agafar el vol directe cap a Reikjavik, amb la companyia WOW. Sortida a les 22h50, vol amb una durada de 5h40m. Desembarcament, recolliu equipatge, i trasllat cap al vostre hotel a Keflavik, a tocar de l'aeroport.


Serveis Inclosos:
- Allotjament: Hotel Keflavik - A prop de l'aeroport, disposa de shuttle pel trasllat cap a l'hotel.


17-08-2016

Reikiavik - Anchorage
Sortida de l'aeroport de Keflavik per la tarda, i arribada per la tarda a Anchorage. Passeu frontera i aduana, recolliu equipatge i el cotxe de lloguer, i trasllat cap al vostre hotel al centre d'Anchorage. Resta del dia lliure per estirar les cames i visitar el petit centre d'Anchorage.


Serveis Inclosos:
- Lloguer de Cotxe: 17-08-2016 al 02-09-2016 - Cotxe de categoria "4x4 mitjà ", corresponent a un Chevrolet Equinox (o similar). Capacitat per 5 persones, 4 maletes petites, canvi automàtic, aire condicionat. Inclou quilometratge il·limitat, assegurança amb franquícia per col·lisió o robatori, cobertura addicional de responsabilitat civil, taxes locals i d`aeroport, 3 conductors addicionals i dipòsit de benzina (es pot tornar buit).

- Allotjament: Anchorage Grand Hotel - Situat al centre de la ciutat, hotel funcional, correcte, habitacions amb un o dos llits de matromoni, l'esmorzar està inclòs.18-08-2016

Anchorage - Chitina
Dia de ruta llarga però ben tranquil·la. Sortint d'Anchorage, podeu aturar-vos al Heritage Center, el principal museu dels indígenes d'Alaska. Poc més endavant, trobareu el poble d'Eklutna, amb un curiós sincretisme entre les creences indígenes i el cristianisme ortodox, que donen lloc a un curiós cementiri de coloraines.
Tombeu cap a l'est, agafeu la carretera que circula entre les muntanyes de les serralades de l'Alaska Range. De ben segur que parareu més d'una vegada, paisatges de glaceres i boscos. Finalment, arribareu a la Richardson Highway, i des d'allà a la carretera de Chitina: 35 milles de canvis de rasant, i més endavant, circulant a tocar del gran riu Cooper. Chitina és al final de la carretera, un sol carrer, i l'hotel és el darrer edifici (groc). S'hi menja bé.


Serveis Inclosos:

- Allotjament: Gilpatrick`s: Hotel situat al final de la carretera que va fins Chitina, a les portes del parc nacional del Wrangeel St Elias. Autoanomenat històric, es tracta d`una petita construcció de fusta, restaurada, amb habitacions petites però amb lavabo privat, i amb un restaurant prou bo a sota.19-08-2016

Chitina - Kennicott
Sortida en cotxe cap a l'interior del parc nacional del Wrangell St Elias. Cal anar ben a poc a poc i alerta, la pista és bona però amb pedres. En unes tres hores haureu fet el recorregut fins a McCarthy. Deixeu el cotxe, i el shuttle us vindrà a cercar per anar cap al vostre hotel a Kennicott. Resta del dia lliure per poder fer alguna excursióa peu, fer la visita de les instal·lacions de l'antiga mina, o visitar el poble de McCarthy (20 habitants a l'hivern).
Nit a Kennicott.


Serveis Inclosos:

- Allotjament: Kennicott Glacier Lodge: Hotel a  Kennicott, dins del parc nacional del Wrangell St Elias, és l'únic gran edifici del poble, tot de fusta, antiga residència dels enginyers de la mina. Restaurat amb gust, davant de la glacera. Habitacions en un edifici adjunt, amb lavabo privat (versus les altres de l'hotel, a la part "antiga", que el tenen compartit). Disposen de dos llits "Queen". Els menjars (esmorzar, dinar i sopar) estan inclosos.20-08-2016

McCarthy / Kennicott (Wrangell St Elias)
Pel matí, teniu l'excursió a peu guiada fins a la glacera Root, on us calçareu un crampons per caminar sobre el gel. Tornada cap a Kennicott cap al migdia, després de dinar teniu un sobrevol del parc nacional, per la vessant sud (glaceres del Wrangell St Elias).
Resta de la tarda lliure per gaudir d'aquest racó de món.


Serveis Inclosos:
- Activitat: Sobrevol de les glaceres del sud del parc nacional del Wrangell St Elias. Durada d'uns 90 minuts.

- Allotjament: Kennicott Glacier Lodge: Hotel a  Kennicott, dins del parc nacional del Wrangell St Elias, és l'únic gran edifici del poble, tot de fusta, antiga residència dels enginyers de la mina. Restaurat amb gust, davant de la glacera. Habitacions en un edifici adjunt, amb lavabo privat (versus les altres de l'hotel, a la part "antiga", que el tenen compartit). Disposen de dos llits "Queen". Els menjars (esmorzar, dinar i sopar) estan inclosos.21-08-2016

Kennicott - Chitina - Valdez
Esmorzar i trasllat cap a on vau deixar el vostre cotxe. Desfeu la pista per la que vàreu arribar, fins arribar a Chitina. Des d'allà, aneu fins a carretera principal, i tombeu cap al sud. La ruta cap a Valdez també ofereix paisatges de gran bellesa, a mida que s'acosten cap a la costa. L'arribada a Valdez es fa a través d'un port de muntanya, glaceres a ran de carretera, i una forta baixada cap a la badia a través d'un canó.
Valdez té un port esportiu i pescador, i el final de l'oleoducte d'Alaska, a l'altra banda de la badia. Recomano anar cap allà. ja que hi ha un indret on es concentren els salmons i moltes altres bèsties que se'ls mengen. Entre elles, óssos negres. Si es desitja, a Valdez s'hi pot fer alguna excursió en kaiak. A més, hi ha un bon restaurant on menjar peix.


Serveis Inclosos:

- Allotjament: Harbour Inn: A Valdez, al port. Habitacions amb dos llits dobles, inclou esmorzar. A prop de la terminal de ferris.22-08-2016

Valdez
Esmorzar, matí per passejar per Valdez, i cap a le 11h, sortida de l'excursió en vaixell cap a la glacera Columbia i altres racons del Prince William Sound. Tornada per la tarda, temps lliure per Valdez.


Serveis Inclosos:
- Activitat: Excursió en vaixell des de Valdez, a través del Prince William Sound, fins a la glacera Columbia. La durada oficial de l'excursió és de 6 hores, però tot sovint se n'allarga unes quantes més. Molt bones opcions per a l`observació de fauna: balenes, orques, lleons marins, aus aquàtiques... El capità  és molt simpàtic i xerraire... en anglès, es clar.

- Allotjament: Harbour Inn: A Valdez, al port. Habitacions amb dos llits dobles, inclou esmorzar. A prop de la terminal de ferris.23-08-2016

Valdez - Homer
Heu de ser d'hora a la cua del ferri, per entrar-hi amb cotxe. En unes 5 hores el ferri us trasllada a través del Prince William Sound cap a Whittier. Travesseu a través de blocs de gel de les glaceres, entre paisatges boirosos de muntanya. Sol fer fred, però la ruta bé demana, de tant en tant, de sortir a fora per gaudir del paisatge.
Arribada al petit port de Whittier. Travesseu el túnel del Portage (alerta, molt estret, pas alternatiu cada mitja hora en una i altra direcció, es circula sobre una via de tren), i des d'allà ja enfileu cap a Homer. Entrareu a la península de Kenai, seguireu el riu del mateix nom (on de ben segur veureu cents de pescadors de salmó), i en unes 3 hores arribareu a Homer.


Serveis Inclosos:
- Ferry: Valdez - Whittier, per a passatgers i vehicle. Durada entre 6 i 8 hores, segons itinerari.

- Allotjament: OceanShores: Motel a Homer amb molt bones vistes, habitacions grans amb 2 llits "queen" (1,5m amplada).24-08-2016

Homer (Katmai - Lake Clark)
Avui teniu l'excursió per anar a observar els óssos grizzli a Katmai / Lake Clark. Pot ser de bon matí o per la tarda, segons disponibilitat, situació climatològica i marees (entre altres). Us n'hauran informat el dia abans, i avui us tornaran a repetir les mesures de seguretat (que també us haurem donat per escrit). L'excursió dura unes 7 hores (màxim, amb unes tres hores d'estada amb els óssos), es vola en avioneta cap a Katmai o Lake Clark, s'aterra a una platja, i es camina fins a on són els óssos. Important, cal poder caminar sense dificultat ni ajuda de ningú. Si el guia / pilot considera que algú no està en la forma física deguda, pot negar-li el dret a participar en l'excursió.
Retorn a Homer, resta del dia lliure.


Serveis Inclosos:
- Activitat: Observació dels óssos grizzlly al parc nacional de Katmai o Lake Clark: Sortida pel matí o tarda en funció de les merees i condicions metereològiques. Normalment, no es sap fins el dia abans, en arribar a Homer. Sortida en avioneta tipus Cessna (màxim 5 persones), es vola (entre 1h i 1h30m) fins a Katmai o Lake Clark (on siguin els óssos). Aterratge en una platja, prop del lloc on hagin detectat els óssos. Cal caminar (màxim 3 km) fins poder-los observar. No hi ha tanques ni cap protecció entre els óssos i el grup. Cal seguir normes estrictes de seguretat. Important: el guia pot no admetre algú dins del grup, sota el seu únic criteri, si no està en condicions de caminar sense ser ajudat ni aturar-se.

- Allotjament: OceanShores: Motel a Homer amb molt bones vistes, habitacions grans amb 2 llits "queen" (1,5m amplada).25-08-2016

Homer
Dia complet a Homer. Si no heu pogut fer l'excursió dels óssos el dia anterior, avui en teniu una nova oportunitat. Si ja la vau poder fer, us suggerim altres activitats, com ara kayak a la badia de Katchemak, sortir a alta mar a pescar halibut, anar amb water taxi fins el poble d'origen rus de Seldovia...
Nit a Homer.


Serveis Inclosos:

- Allotjament: OceanShores: Motel a Homer amb molt bones vistes, habitacions grans amb 2 llits "queen" (1,5m amplada).26-08-2016

Homer - Seward
Sortiu de Homer, desfent la carretera que us hi va dur. En arribar al final de la Sterling Highway, tombeu cap al sud, i passat el Moose Pass, arribareu a Seward. Us instal·leu al vostre hotel, i segons l'hora, podeu anar a passejar pel port a veure com arriba el peix, fer una visita del Sea Life Center, o fer una passejada d'uns 45 minuts fins a la glacera Exit. En tot cas, us suggereixo sopar en un dels restaurants del port, s'hi sol menjar excel·lent salmó, o potes de cranc gegant.


Serveis Inclosos:

- Allotjament: Harbourview Inn: Apartament al centre de Seward, amb dues habitacions i un lavabo, a més de sala d'estar i cuina. Vistes al mar.27-08-2016

Seward (Parc Nacional del Kenai Fjords)
Trasllat cap al port de Seward, des d'on surt el creuer que fa l'excursió del Kenai Fjords. Sortida d'unes 8 hores, amb grans opcions d'observació de fauna (balenes geperudes, orques, aus aquàtiques, lleons marins...) i entrada a al fiord on desemboca la glacera Northwestern.
Retorn a Seward, amb temps per anar a sopar a algun altre dels restaurants del port (sobre els que us aconsellem, com en cada indret on tenim localitzat algun bon restaurant).


Serveis Inclosos:
- Activitat: Northwestern Fjord Cruise: Creuer des de Seward, per visitar el parc nacional del Kenai Fjords. Aquest parc nacional només és accessible des del mar (excepte la glacera Exit). El creuer té una durada d'unes 8/9 hores, fent parada a Fox Island, seguint per la costa fins al Northwestern Fjord. Grans opcions d`observació de fauna, principalment balenes geperudes, orques, lleons marins, aus marines (frarets i altres). Inclou dinar bàsic i begudes calentes (tè i cafè). Es fa a bord d`un vaixell de 29 metres d'eslora i un màxim de 150 passatgers.

- Allotjament: Harbourview Inn: Apartament al centre de Seward, amb dues habitacions i un lavabo, a més de sala d'estar i cuina. Vistes al mar.28-08-2016

Seward - Talkeetna
Sortida cap a Anchorage, fent el Moose Pass, i després resseguint el Turnigam Arm (zona de grans marees). Travesseu Anchorage i seguiu cap al nord, seguint la que comença com autopista 1 i poc a poc es converteix en carretera 1. Parades al Heritage Center i al cementiri indígena d'Eklutna. Seguiu i en menys de dues hores de cotxe, sereu a Talkeetna: és un poble d'uns 200 habitants, que serveix de base per la gent que vol escalar el McKinley, i pels que en fan un sobrevol. Si heu vist “Doctor a Alaska”, aquest serà el primer cop que tingueu la sensació de ser prop de “Sicily”... Us instal·leu al vostre allotjament, i aneu cap a l'aeroport, on teniu el punt de sortida del sobrevol del McKinley.
A la tornada, temps per passejar pel carrer major i sopar en qualsevol dels restaurants locals.
Nit a Talkeetna.


Serveis Inclosos:
- Activitat: Sobrevol del McKinley i aterratge en glacera: sortida des de l'aeroport de Talkeetna, en una avioneta d'unes 10 places, i que disposa d'uns esquis adaptats al tren d'aterratge. Vol d'uns 20 minuts, fins arribar a prop del McKinley (6.194 metres). Es fa la volta a la muntanya i seguidament s'aterra en una de les glaceres que neixen del McKinley. Un cop aterrats, es permet baixar, durant 10 o 15 minuts (segons el temps, molt variable). Enlairament i tornada cap a Tallkeetna. En total, l'excursió té una durada d'unes dues hores.
Nota important: aquesta excursió té un alt grau de cancelacions, a causa del clima. Si l'excursió no es pot fer a l`hora prevista, us demanaran si la voleu fer més tard, o si en voleu fer una altra. Si no accepteu, per la raó que sigui, ens retornen el total de l'import de l'excursió, que nosaltres us traspassem a la vostra tornada del viatge. Aquest fet és aplicable a la resta d'activitats a Alaska.

- Allotjament: Chinook Wind Cabins: A la entrada de Talkeetna. Hi ha 5 cabanes, de diferents mides (algunes per 2 persones, altres en poden allotjar fins a 6), amb microones, cafetera, nevera i wifi. A tocar de diversos restaurants i del lloc on us recomano esmorzar.29-08-2016

Talkeetna - Denali
Esmorzar: hi ha un bon lloc per fer un primer esmorzar estil Alaska (molta quantitat, amb carn, patates, ous... un menjar no estrictament sa, però molt bo).
Agafeu el vostre cotxe, i us dirigireu cap al parc nacional de Denali. Són unes tres hores (aproximadament) en les que podreu contemplar el McKinley (si fa bon temps i els núvols no el tapen, el temps a Alaska sempre és ple de sorpreses de tota mena). En arribar a Denali, us instal·leu al vostre hotel i trasllat cap al parc per recollir els bitllets de l'excursió de l'endemà. Temps per visitar la zona oberta del parc (fins a la milla 14 es permet anar-hi amb el vehicle privat), i si teniu sort, ensopegareu amb caribús.
Tornada cap a l'hotel, sopar.


Serveis Inclosos:

- Allotjament: Denali Grizzly Bear Resort: Càmping i motel al sud del parc de Denali. Habitacions Cedar Room, al fons del complexe, a tocar del riu. Disposen de dos llits dobles, balcó, secador, cafetera i mitja hora de wifi (de pagament a partir dels 30 minuts). Per esmorzar cal anar a un altre hotel a l'altra banda de la carretera.30-08-2016

Parc Nacional de Denali
Possiblement hagueu de matinar, l'excursió d'avui a l'interior del parc nacional de Denali pot sortir a partir de les 5 de la matinada (normalment entre les 6 i les 8). Esmorzeu bé, i pujada a l'autobús que us durà, durant unes 8 hores, per dins del parc. S'arriba fins el km 100, amb diverses parades en les quals es pot baixar de l'autobús.
Tornada per la tarda, amb temps lliure per anar a fer alguna altra activitat (ràfting, quads, anar a cavall...).
Tornada a l'hotel i sopar.


Serveis Inclosos:
- Activitat: Toklat Shuttle. Bus que fa el recorregut d'anada i tornada fins a Toklat River, dins del parc de Denali, uns 100 km endins. Possibilitat de pujar i baixar on es desitgi.

- Allotjament: Denali Grizzly Bear Resort: Càmping i motel al sud del parc de Denali. Habitacions Cedar Room, al fons del complexe, a tocar del riu. Disposen de dos llits dobles, balcó, secador, cafetera i mitja hora de wifi (de pagament a partir dels 30 minuts). Per esmorzar cal anar a un altre hotel a l'altra banda de la carretera.31-08-2016

Denali - Fairbanks
Podeu dedicar el matí a altres activitats com les que us esmento pel dia anterior. Sortida en direcció cap al nord. Hi ha pocs pobles en la ruta cap a Fairbanks. El més destacat és Nenana, popular per una curiosa loteria (per veure qui encerta quan es desglaçarà el riu a la primavera següent). Arribada a Fairbanks en aproximadament 3 hores. Ciutat d'origen miner (s'hi va trobar or, amb la corresponent "febre"), té uns 50 mil habitants, sense masses atractius. Podeu anar al nord de la ciutat, per veure l'oleoducte d'Alaska... o si és a principis de juny o a finals d'agost, anar al parc cenral, on s'hi reuneixen grans grups d'aus migrant cap al sud o el nord.
Nit a Fairbanks.


Serveis Inclosos:

- Allotjament: Bridgewater: Al centre de Fairbanks, amb diversos restaurants a prop. Habitacions amb 1 o 2 llits "Queen" o un llit "King", disposa de cafetera i secador (cal demanar-lo a recepció). Wifi a tot l'hotel, ofereixen un buffet esmorzar (calent o fred, segons es desitgi), no està inclòs en el preu.01-09-2016

Fairbanks
Dia complet a Fairbanks. Si no ho heu fet el dia abans, podeu anar al parc central (des de finals d'agost, ple d'aus migratòries), a l'oleoducte d'Alaska (nord de la ciutat), a fer el recorregut pel riu Nenana amb un vaixell d'època, fer de buscadors d'or, anar fins a North Pole (el poble de Papa Noël, versió americana)... i pel vespre, si es fa fosc, a contemplar aurores boreals...


Serveis Inclosos:

- Allotjament: Bridgewater: Al centre de Fairbanks, amb diversos restaurants a prop. Habitacions amb 1 o 2 llits "Queen" o un llit "King", disposa de cafetera i secador (cal demanar-lo a recepció). Wifi a tot l'hotel, ofereixen un buffet esmorzar (calent o fred, segons es desitgi), no està inclòs en el preu.02-09-2016

Fairbanks - Aeroport
Dia sencer a Fairbanks, per la nit us traslladeu cap a l'aeroport. Deixeu el cotxe de lloguer, factureu l'equipatge, i sortida del vostre vol de tornada.


03-09-2016

Reikjavik
Vol via Seattle, arribada per la nit a Reikjavik. Recolliu l'equipatge, i trasllat al vostre hotel.


Serveis Inclosos:

- Allotjament: Hotel Keflavik - A prop de l'aeroport, disposa de shuttle pel trasllat cap a l'hotel.


04-09-2016

Reikjavik - Elx
Sortida del vostre vol a les 15h10, amb arribada prevista a Elx a les 21h40.


Serveis inclosos en el preu del viatge


- Tots els "serveis inclosos" especificats a l'itinerari detallat.
- Itinerari detallat i ampliat.
- Dossier informatiu: informació del país, consells pràctics, localització dels hotels, gastronomia....
- Mapa de carreteres d'Alaska i el Yukon.
- Assegurança de viatge i anul·lació: Class Vip 6000, de la companyia ARAG. Inclou anulació fins a 6000 euros per persona, i despeses mèdiques durant el viatge. Podeu consultar les condicions de l`assegurança en aquest enllaç.

Serveis no inclosos en el preu del viatge


- Els menjars i les begudes no especificats en els serveis inclosos de l'itinerari detallat.
- Altres activitats no incloses a l'itinerari detallat.
- Assegurances contractades en destinació, no incloses en els serveis inclosos de l'itinerari detallat.
- Altres serveis no indicats clarament en l'itinerari detallat o els serveis inclosos en el preu del viatge.

Preu del viatge

Preu per persona:

3975 euros, més els vols


Preu del vol per persona:

1600 € por persona
16/08 - Alacant - Reikjavik, amb WOW - 22h50 a 1h30
17/08 - Reikjavik - Anchorage, amb Icelandair - 17h10 a 16h40 (del 17)
3/09 - Fairbanks - Seattle - Reikjavik, amb Icelandair - 1h30 a 23h30
4/09 - Reikjavik - Alacant, amb WOW - 15h10 a 21h50

Estudi Marta Sansa