Parc nacional de Yellowstone

VIATGES A L'OEST AMERICÀ: LA GRAN RUTA DELS PARCS NACIONALS DE L'OEST

El Viatge

Itinerari

Preus

Altres
Informacions

Com
Reservar

Dia 1: Barcelona - Bozeman

Sortida des de Barcelona (consulteu-nos sobre la possibilitat de fer-ho des d'altres ciutats) per volar fins a Bozeman (Montana), sigui via capital europea, o via alguna ciutat de la costa est dels Estats Units. Arribada a Bozeman per la tarda/nit. Hi ha 8 hores de diferència entre Montana i Catalunya. En arribar, i després de recollir les maletes, aneu a recollir el vostre cotxe. L'aeroport és a prop de la ciutat. Allà hi trobareu el vostre hotel, on podreu reposar del vostre llarg viatge, i preparar-vos per les carreteres de l'oest dels Estats Units!

Dia 2: Bozeman - Parc Nacional de Yellowstone

Sortiu de Bozeman en direcció sud. Arribareu a Yellowstone en un parell d'hores, segons la ruta que trieu. Podeu entrar al parc (la major part del qual es troba dins de l'estat de Wyoming), i més tard anar fins al vostre allotjament, o primer deixar les maletes per sortir cap al parc immediatament.
Resta del dia per visitar el que és el primer parc nacional que es va crear al món.

Dia 3: Parc Nacional de Yellowstone

Dia sencer per explorar el parc nacional de Yellowstone: Norris Bassin, Old Faithful, la zona del canó i les cascades, Lake Yellowstone...

Dia 4: Parc Nacional del Teton - Kemmerer

Avui deixeu el vostre allotjament a Yellowstone (o als voltants, segons tria) i us dirigiu cap al sud. A través de Yellowstone, arribareu al parc que es considera el seu germà petit, el Grand Teton. El seu nom li prové de les muntanyes que regnen sobre tota aquesta zona, que un explorador francès, veient-les de ben lluny, va anomenar “grans mamelles”.
La sortida sud del Grand Teton és el poble de Jackson Hole, una de les principals estacions de ski dels Estats Units. Té una vida molt animada durant la major part de l'any, amb munts de botigues i bars decorats en el més pur estil del Far-West.
Seguiu la ruta cap al sud, passant del verd de les muntanyes i els boscos a l'aridesa i solitud del sud-oest de Wyoming. En unes tres hores arribareu al petit poble de Kemmerer, on trobareu el vostre allotjament.
Nit a Kemmerer.

Dia 5: Kemmerer - Moab

Sortida pel matí, teniu una ruta de unes 6 o 7 hores fins a Moab, poble on us allotjareu les següents dues nits.
Moab és la localitat que es situa just entre dos grans parcs nacionals, el d'Arches i el de Canyonlands. Des d'aquesta base, podreu visitar ambdós parcs al vostre aire. Els rius Colorado i Green han fet la seva feina durant mils d'anys, donant forma a les roques i canons. Però a aquesta alçada dels seus recorreguts, l'aigua baixa perfecte per a la pràctica del ràfting. Per altra banda, tant el senderisme com els recorreguts en 4x4 són altres activitats recomanades. Aquests dos parcs ens delecten la vista amb formacions de tota mena, i sigui caminat o bé sortint de les carreteres i pistes principals amb 4x4 (amb xofer), podreu gaudir dels seus paisatges amagats.
Tant pel que fa al ràfting com a les diferents excursions amb 4x4, estarem encantats d'oferir-vos les diferents opcions d'itineraris i preus. Nit a Moab.

Dia 6: Moab

Dia sencer en aquesta zona de l'estat de Utah, visitant un o altre parc, segons hagueu decidit el vostre ordre. Nit a Moab.

Dia 7: Moab – Monument Valley - Bluff

Avui fareu la vostra ruta en direcció sud. Un xic abans d'arribar a la línia entre Utah i Arizona, entrareu en una zona desèrtica de terra vermellosa: us apropeu a Monument Valley, i a la reserva dels Navajo. Primer entreu a territori tribal, abans de canviar d'estat. Monument Valley no és un parc nacional, ja que està completament gestionat pels Navajo, i es troba dins de les seves fronteres.
Us dirigiu cap al vostre allotjament, i un cop deixades les maletes, sortiu cap a Monument Valley. Hi arribareu per la vessant nord, i entreu a dins del parc tribal (gestionat pels Navajo). Allà us esperen per fer l'excursió en 4x4 que us permetrà de gaudir de l'interior del Monument Valley. Un detall important: la pista no està en massa bones condicions, hi ha molts de sots, el cotxe bota, no recomanem aquesta excursió si patiu de mal d'esquena.
Acabada l'excursió, torneu al vostre cotxe i feu la ruta cap al vostre allotjament. Nit a Bluff.

Dia 8: Monument Valley - Chinle - Grand Canyon

Esmorzar, i ruta cap al sud, travessant la reserva dels Navajo i vorejant la dels Hopi. És un recorregut per paisatges molt àrids, cases escampades, canyons... Sereu al cor de l'anomenat "Indian Country" (País Indi). En una hora i mitja arribareu a Chinle, on es pot visitar el Canó de Chelly. Un xic allunyat de les rutes turístiques, aquest monument nacional és un a joia que sempre rcomano.
Des de Chinle, aneu cap a l'oest, en direcció al Grand Canyon. Via Kayenta i Tuba City (el curiós poble de les dues hores), anireu fent via cap a la vostra destinació. Seguiu fins al parc nacional del Grand Canyon, on hi entrareu per la porta est. Hi arribareu a temps per anar fins el vostre allotjament, i poder fer una primera visita caminant pel "rim" (camí a la vora del canó), abans de la posta de Sol! Nit a Grand Canyon.

Dia 9: Sobrevol Grand Canyon - Page - Lake Powell

Esmorzar, i us traslladeu cap a l'aeroport del Grand Canyon. Allà agafareu l'helicòpter que us farà el sobrevol de 45 minuts sobre el Gran Canó. A la tornada, recolliu les vostres pertinences de l'hotel, i torneu a agafar el cotxe. Entreu al parc, i completeu la visita amb una llum del tot diferent de la del dia anterior. Seguiu en direcció a la porta est, aturant-vos als diferents miradors. Finalment, sortireu del parc, i encara que no ho indica enlloc, entreu a la reserva dels indis Navajo. La carretera ressegueix el riu Little Colorado (recomano que us hi atureu) i hi anireu trobant petits mercats de carretera d'artesania dels indis. A través de paisatges àrids i solitaris, arribareu a Page, el poble nascut de la creació de l'embassament del Lake Powell. Tarda lliure per anar a visitar la presa i el llac, així com fer la passejada fins a Horseshoe Bend, un dels meandres del riu Colorado.
Nit a Page.

Dia 10: Antelope Canyon - Bryce Canyon

Esmorzar. Aneu fins al centre de Page, punt de partida de l'excursió en 4x4 cap a Antelope Canyon. Tornareu en hora i mitja, i deixeu Page i Arizona.
Poc després, entreu a l'estat de Utah. Durant un parell de dies estareu a l'anomenat estat dels mormons (els membres d'aquesta religió en són majoria). Utah també es caracteritza, amb Arizona, per ser l'estat amb més parcs nacionals dels Estats Units. Us dirigiu cap al parc nacional del Canó de Bryce. En arribar, us podeu allotjar al vostre hotel, a prop de l'entrada del parc (si és massa d'hora, és possible que no us donguin les habitacions, però podeu deixar-hi l'equipatge). Entreu al parc, i inicieu el recorregut per la carretera que l'atravessa de nord a sud. Bryce Canyon és famós pels seus paisatges de pinacles, de formacions rocalloses de tota mena, per unes postes de Sol fantàstiques... hi ha diferents senders i una xarxa de més de 50 km de petits senders per endinsar-se entre les roques.
En posar-se el Sol, retorn cap a Bryce, on teniu el vostre allotjament.

Dia 11: Bryce - Springdale

Esmorzar i cap al cotxe, avui us dirigiu cap a l'oest, fins arribar al parc nacional de Zion, un dels més populars. Un cop dins, seguiu per la carretera que travessa el parc fins a la sortida de Springdale. Allà trobareu el vostre allotjament. Us hi instal·leu i retorneu cap al parc, per gaudir-ne dels nombrosos senders i miradors. No us oblideu d'aturar-vos al centre d'interpretació, i d'agafar el shuttle (bus) que us durà pel Zion Canyon Scenic Loop. El pas a vehicles privats està prohibit. Aquest servei de bus per visitar el canó (possiblement el principal atractiu del parc) funciona durant tot el dia. Recomanem (com a la major part dels parcs que visitareu en aquest itinerari) quedar-vos fins a les darreres hores de Sol. Els reflexes de la llum i les ombres sobre les roques en aquelles darreres hores del dia és un espectacle que la natura ens regala i que cal gaudir!
Acabada la visita al parc, és hora de retornar a Springdale per sopar i passar-hi la nit.

Dia 12: Springdale - Las Vegas

Esmorzar. Seguiu la vostra ruta cap a l'oest, endinsant-vos en el desert de Nevada. Poc després d'entrar en aquest estat, arribareu a Las Vegas, el gran oasi d'abundància! Resta del dia lliure a Las Vegas per gaudir d'aquesta ciutat única al món.
Nit a Las Vegas.
Nota sobre l'allotjament a Las Vegas: hi ha una gran varietat d'allotjaments a Las Vegas, amb preus variant constanment en funció de les dates, dies de la setmana... si desitjeu algun hotel en concret, no dubteu a consultar-nos.

Dia 13 - Las Vegas

Dia sencer a Las Vegas. A més dels casinos, hi ha un munt d'espectacles de gran nivell, com ara "Le Cirque du Soleil": no dubteu a consultar-nos.

Día 14: Las Vegas - Death Valley - Momo Valley (490 km)

Esmorzar, i sortida de tan bon matí com us sigui possible. Ben aviat entrareu a Califòrnia, encara que no s'assembli gens amb l'imatge que tenim d'aquest estat. Travessant terres àrides, arribareu al parc nacional de Death Valley: es tracta d'un dels punts del planeta on s'assoleixen més altes temperatures. Això es deu a la seva situació tot just darrera de les Rocalloses, i en alguns punts, a més de 100 metres sota el nivell del mar. Gaudiu de l'espectacle d'aquest desert des de diferents miradors (Dante's point és el favorit del qui us escriu aquestes línies!).
Un cop travessat Death Valley, arribareu a la vall del Momo: poblets petits, més típics de l'oest americà que de la Califòrnia que es fa pregar. Nit a la vall del Momo.

Día 15: Momo Valley - Yosemite (Tioga Pass) - El Portal (225 km)

Esmorzar. Seguiu la vostra ruta cap al nord, per la vall del Momo, que poc a poc es va cobrint de verd. A tocar del llac Momo, girareu cap a l'oest, per entrar al parc de Yosemite, i enfilar el Tioga Pass. La carretera ofereix moltes possibles parades, amb miradors i possibilitat de passejades a dalt del coll. La baixada a l'altra vessant és igualment espectacular, amb canvis de paisatge constants, començant a descobrir els grans blocs de granit que han fet d'aquest parc un dels populars al món sencer.
Arribada a la vall del Yosemite, i podeu anar fins el vostre allotjament (dins o fora del parc).

Día 16: Yosemite

Dia sencer en aquest parc, amb temps de visitar la vall central del riu Merced, a més de poder pujar fins a Glacier Point i anar fins el bosc de sequoies de Mariposa. Nit a Yosemite.

Día 17: San Francisco (315 km)

Esmorzar. Avui fareu la carretera fins la costa, endinsant-vos en paisatges mediterranis, que en alguns punts estan conreats amb vinyes. Arribada a San Francisco, us instal·leu al vostre cèntric hotel, i a gaudir d'aquesta ciutat de tramvies que pugen i baixen.
Nit a San Francisco.

Nota: molta gent deixa el cotxe en arribar a San Francisco. Si aquesta és la vostra opció, no dubteu a demanar-ho.

Dia 18: San Francisco

Dia lliure a San Francisco. Pels que ja hagueu conduït prous quilòmetres, recomanem de caminar pels diferents barris, museus, mercats a l'aire lliure... i pels que ja estigueu més adaptats al sistema americà, no dubteu a agafar el cotxe fins localitats properes o bé les zones vitícoles dels voltants de San Francisco.

Nota: si desitgeu passar alguna nit més a San Francisco, no dubteu a demanar-ho.

Dia 19: Aeroport

Esmorzar. Temps lliure fins l'hora de traslladar-vos fins a l'aeroport de San Francisco. Deixeu el cotxe de lloguer, i feu la facturació del vostre equipatge fins a destinació (sense haver de passar per l'aduana com haguereu de fer a l'anada). Sortida del vostre vol, nit a bord.

Dia 20: Barcelona

Arribada pel matí o migdia a Barcelona o ciutat de destinació triada.

Nota: Aquest itinerari s'ha de fer durant el període que va des de l'1 de juny al 15 de setembre (com a màxim). El que us escriu aquestes línies ha hagut de conduir nevant a Yellowstone el 6 de setembre! I aquests darrers anys, el Tioga Pass poques vegades ha obert abans de la primera setmana de juny. Alguns parcs, fins i tot tanquen fora d'aquestes dates, i algunes de les activitats descrites no es poden fer.

viatjar als estats units en cotxe itineraris pels parcs nacionals estats units: yellowstone fly and drive pels estats units parcs nacionals d'Arizona: grand canyon
viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Pinterest viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Facebook viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Twitter
Estudi Marta Sansa