Parc nacional de Yellowstone

VIATGES A L'OEST AMERICÀ: YELLOWSTONE I L'OEST AMERICÀ

El Viatge

Itinerari

Preus

Altres
Informacions

Com
Reservar

Dia 1: Catalunya - Salt Lake City

Vol via capital europea o americana. Arribada a Salt Lake per la tarda – nit. En arribar al primer aeroport dels Estats Units, passareu la frontera (control de passaports).
Recollida del vostre equipatge i vehicle de lloguer, i trasllat cap al vostre hotel al centre de la ciutat. Salt Lake es troba a 8 hores de diferència amb el nostre país.

Dia 2: Salt Lake City - Grand Teton

Pel matí, us suggerim aneu a visitar el Gran Temple dels mormons. Hi ha visites guiades, també es pot visitar per lliure. Cal esmentar que els mormons tenen com a part important de la seva fe la seva propagació, així que no us sorpreneu si proven de convèncer-us.
Sortida de Salt Lake cap al nord. Els voltants de la ciutat són desert o muntanyes. Us endinsareu més aviat en zones àrides, i ben aviat arribareu a Wyoming. Seguiu cap al nord, i després d'unes 4 o 5 hores, el verd retornarà al vostre paisatge, així com les muntanyes. Arribareu al poble turístic de Jackson Hole, on us recomanem feu una breu parada per passejar pels seus carrers. Es tracta d'una estació de ski, on a més s'hi celebra una de les grans reunions anuals d'economia, l'equivalent al Davos suís. Tot just sortir de Jackson Hole, entrareu al parc nacional del Grand Teton. Compreu el vostre passi anyal, i ja hi sereu! Seguiu fins al vostre allotjament dins del parc.

Dia 3: Yellowstone

Visita del parc nacional del Grand Teton, el que molts anomenen el germà petit de Yellowstone. A primera hora de la tarda, podeu continuar la vostra ruta cap al nord fins passar del Teton al Yellowstone, el primer parc nacional del món. Dirigiu-vos cap al vostre allotjament, i comenceu a gaudir d'aquest indret certament fantàstic!

Dia 4: Yellowstone

Dia sencer per explorar el parc nacional de Yellowstone.

Dia 5: Cody

Sortida per la porta est del parc, per anar baixant cap a Cody. El trajecte fins aquest poble en honor de Buffalo Bill resulta molt agradable, en una zona molt poc habitada de grans boscos. Abans d''arribar-hi, la carretera circula resseguint la riba del pantà de Buffalo Bill (personatge omnipresent en aquestes contrades). Possiblement arribareu a Cody cap al migdia. Us suggereixo que aneu a visitar el museu de 8es clar) Buffalo Bill: val la pena, està dividit en 4 seccions, no us perdeu les d'art contemporani de l'oest americà ni la dels indis de les praderies.... Per la tarda, a Cody, s'hi celebra un rodeo, que considero és una molt bona oportunitat per poder veure en directe aquest “esport” que fa furor entre els “cowboys” i les “cowgirls”... Finalment, no deixeu de passejar pel llarg carrer principal de Cody, amb botigues d'artesania i bars de tota mena, on degustar una bona hamburguesa!

Dia 6: Sheridan

Avui us espera una ruta sorprenentment espectacular. Però abans de deixar Cody, podeu dedicar-li una estoneta més a aquest poble i el seu museu. Sortida cap a l'est, i al cap d'una estona començareu a albirar les Big Horn Mountains, una serralada que no té res a veure (geològicament) amb les Rocalloses. En un entorn sec, inicieu la pujada per una carretera amb forces revolts... i amb unes vistes cada cop més llunyanes a cada tomb, de ben segur que us aturareu més d'uan vegada per observar laplana que deixeu enrera. Un cop a dalt, l'altiplà és verd, tota una sorpresa. Us suggereixo però que us desvieu per un petit camí de terra cap a Medecine Wheel (monument nacional dels Estats Units). Es tracta d'unes restes arqueològiuqes d'un indret de pregaria (una roda medecina, es podria traduir) dels indis de les praderies, que encara avui en dia el fan servir com a lloc de culte. Per arribar-hi cal aparcar el cotxe i caminar una mica més d'un quilòmetre, fins arribar al monument. La caminada ja val la pena (i amb els quilòmetres que fareu dins del cotxe, ja agraireu de caminar una miqueta!).
Retorn cap a la carretera, travesseu l'altiplà i de cop i volta, inciareu la baixada, certament tant espectacular com la pujada. Les vistes del costat est són les d'una plana molt més verda. Arribada per la tarda al poble de Sheridan. Amb els seus 15mil habitants, és un dels grans "centres urbans"de Wyoming (l'estat amb menys població dels Estats Units)... el seu carrer major concentra tot el comerç i vida: no deixeu de visitar la botiga-museu del cowboy, on si desitgeu endur-vos algun record d'aquest viatge, podreu comprar una sella de muntar usada, autèntics barrets Stetson, botes, civelles, llaços per arreplegar el bestiar... enfí, tot el que cal per ser un cowboy de veritat... o si més no, semblar-ho!

Dia 7: Little Big Horn - Sheridan

Avui és un dia consagrat a un dels principals mites de l'oest americà: el camp de batalla del Little Big Horn, on Custer i el setè de cavalleria van ser derrotats (i morts) pels indis lakota (sioux), cheyenne i arapahoe. Res a veure amb les pel·lícules que se n'han fet d'aquest episodi, és un bon moment per descobrir un xic de l'història de l'oest americà. El camp de batalla és prou extens (uns 4 o 5 quilòmetres) i es troba situat dins de la reserva dels Crow (els qui guiaven a en Custer). A tocar de la reserva Crow, a l'est, hi ha la reserva dels Cheyenne del Nord. Si us interessa podeu tornar cap a Sheridan, travessant aquesta altra reserva índia. Retorn cap a Sheridan.

Dia 8: Rapid City

Deixeu Sheridan enrere, un altre cop en direcció est. Travesseu el nord-est de Wyoming, per terres àrides i rogenques... i gaire bé despoblades. Arribareu a Devil's Tower, al cap de ben bé un parell d'hores. El veureu des de lluny. A mida que us hi acosteu, impressiona. I un cop hi sigueu, descobrireu un lloc ple de màgia, no en va va ser l'escenari del final de la pel·lícula "Encontres a la Tercera Fase". Us recomanem de fer la volta a la "torre" (uns tres quarts d'hora, gaudint del paisatge) o, pels amants de caminar, qualsevol dels molts recorreguts que us detallen a l'entrada del parc.
Seguiu cap a l'est, i ben aviat entrareu a l'estat de Dakota del Sud. Poc després deixeu l'autopista, i entreu a les Black Hills. Després de l'aridesa de Wyoming, la seva verdor farà que us semblin un paradís. Suggerim conduïu a través de Spearfish Canyon (un dels indrets triats per filmar escenes de "Balla amb Llops"), que visiteu Deadwood (on hi ha enterrats Bill "Wild" Hickock i la "Calamity" Jane), amb els seus casinos d'ambientació de l'oest, i per carreteres ondulants, aneu seguint cap al sud fins arribar al Mount Rushmore (els quatre presidents esculpits a la muntanya). Pels fans dels indis, no us perdeu, ben a prop, el monument a Cavall Boig. Finalment, us dirigiu cap a Rapid City. Us instal·leu al vostre cèntric hotel, i passegeu pel seu minúscul centre històric: algunes botigues d'artesania índia són possiblement les millors que es poden visitar en tot l'oest americà!
Nit a Rapid City.

Dia 9: Badlands - Rapid City

Avui arribareu a l'extrem est del vostre viatge. Al cap de poc més d'una hora, entrareu al parc nacional de les Badlands, sens lloc a dubtes un dels més impressionants. Es tracta d'un paisatge de terres ermes, amb forta erosió i formes sorprenents. A tot això, cal afegir zones de praderia oberta, ramats de bisons i un tram del parc, escassament visitat, que es troba dins de la reserva Lakota (Sioux) de Pine Ridge. Al seu voltant, micro poblets, ranxos, i grans extensions sense gaire bé ni una ànima. Us indicarem una ruta per visitar el parc més enllà del circuit majoritari, i entrar, si ho desitgeu, a la reserva. Però sobretot, permeteu-nos un consell: no marxeu del parc abans de la posta de Sol!
Retorn a Rapid City, on passeu la nit.

Dia 10: Cheyenne

Un dia de llarga ruta a través de paisatges solitaris de l'oest americà. Hi ha diferents possibilitats, jo us aconsello de travessar per Nebraska, sobretot si sou fans de Bruce Springsteen. sortint de Rapid City cap al sud, podeu visitar el parc estatal de Custer, amb un dels ramats de bisons més grans de tot el país. Arribada a Cheyenne cap a la tarda, suggereixo visitar el seu estadi del rodeo, no en va a Cheyenne s'hi celebra el que molts consideren el rodeo més important del món (es clar, fora de Canadà i els Estats Units no se'n celebren...), a finals de juliol. També podeu visitar el Capitoli de l'estat de Wyoming, Cheynne n'és la capital.

Dia 11: Estes Park - Rocky Mt - Grand Lake

Sortida cap al sud, entrareu ben aviat a l'estat de Colorado, i les muntanyes Rocalloses tornaran a fer-se presents en el vostre paisatge. De fet, avui travessareu l'Estes Pass, un dels colls de més alçada de tota la serralada. Aquest pas és un dels punts centrals d'un del parc nacional de les Rocky Mountain. Tornareu a pujar fins ben amunt, el parc és una joia, de ben segur que no us decebrà.
En sortir pel costat oest del parc, trobareu el poble de Grand Lake, on passareu la nit.

Dia 12: Denver

Agafareu la carretera que us durà cap al punt final del vostre viatge, Denver, la gran metròpoli de l'oest. Dia sencer a Denver, per passejar pel centre i visitar aquesta ciutat porta d'entrada de les Rocalloses.

Dia 13: Aeroport

Trasllat cap a l'aeroport (al nord-est de la ciutat) per agafar el vostre de retorn cap a casa. Nit en vol.

Dia 14: Catalunya

Arribada pel matí o migdia, segons al vostra combianció de vols.

viajes a Estados Unidos viajes al oeste americano parques nacionales de Estados Unidos fly and drive estados unidos parques nacionales estados unidos
viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Pinterest viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Facebook viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Twitter
Estudi Marta Sansa