Parc nacional d'Olympic

VIATGES A L'OEST AMERICÀ: PARCS NACIONALS DEL NORD-OEST

El Viatge

Itinerari

Preus

Altres
Informacions

Com
Reservar

Dia 1: Catalunya - Salt Lake City

Vol via capital europea o americana. Arribada a Salt Lake per la tarda – nit. En arribar al primer aeroport dels Estats Units, passareu la frontera (control de passaports).
Recollida del vostre equipatge i vehicle de lloguer, i trasllat cap al vostre hotel al centre de la ciutat. Salt Lake es troba a 8 hores de diferència amb el nostre país.

Dia 2: Salt Lake City - Grand Teton

Pel matí, us suggerim aneu a visitar el Gran Temple dels mormons. Hi ha visites guiades, també es pot visitar per lliure. Cal esmentar que els mormons tenen com a part important de la seva fe la seva propagació, així que no us sorpreneu si proven de convèncer-us.
Sortida de Salt Lake cap al nord. Els voltants de la ciutat són desert o muntanyes. Us endinsareu més aviat en zones àrides, i ben aviat arribareu a Wyoming. Seguiu cap al nord, i després d'unes 4 o 5 hores, el verd retornarà al vostre paisatge, així com les muntanyes. Arribareu al poble turístic de Jackson Hole, on us recomanem feu una breu parada per passejar pels seus carrers. Es tracta d'una estació de ski, on a més s'hi celebra una de les grans reunions anuals d'economia, l'equivalent al Davos suís. Tot just sortir de Jackson Hole, entrareu al parc nacional del Grand Teton. Compreu el vostre passi anyal, i ja hi sereu! Seguiu fins al vostre allotjament dins del parc.

Dia 3: Yellowstone

Visita del parc nacional del Grand Teton, el que molts anomenen el germà petit de Yellowstone. A primera hora de la tarda, podeu continuar la vostra ruta cap al nord fins passar del Teton al Yellowstone, el primer parc nacional del món. Dirigiu-vos cap al vostre allotjament, i comenceu a gaudir d'aquest indret certament fantàstic!

Dia 4: Yellowstone

Dia sencer per explorar el parc nacional de Yellowstone.

Dia 5: Yellowstone - Great Falls

Sortida cap al nord, acabant de dedicar el matí a les darreres visites de Yellowstone. Tant si agafeu la carretera que voreja el riu Yellowstone, com si n'agafeu una altra més cap a l'oest, el paisatge no us decebrà. Arribareu a l'autopista 90, i la travessareu per continuar cap a Great Falls. Hi arribareu a mitja tarda. Ciutat mitjana, té com a principal atractiu (a més de les cascades que li donen nom) el centre d'interpretació de Lewis i Clark, els grans exploradors de l'oest americà. Si teniu temps, dediqueu-li una estona.

Dia 6: East Glacier

Deixeu Great Falls per seguir cap al nord. No tardareu massa en arribar a la reserva dels indis Blackfeet, i d'allà a l'entrada del parc nacional de Glacier. En aquest parc s'hi poden contemplar les darreres glaceres de Montana, és a dir, les darreres dels Estats-Units, si exceptuem Alaska. El parc és dels més visitats del país, malgrat ser lluny de moltes rutes, a tocar de la frontera amb Canadà. La carretera que la travessa d'est a oest (Going to the Sun, anant cap al Sol) és un dels grans mites de la història dels parcs nacionals dels Estats Units.
Disposareu de la tarda per visitar la part est del parc, on passareu la nit.

Dia 7: Glacier National Park - Missoula

Avui agafareu la carretera Going to the Sun, i descobrireu el perquè us dic que es considera mítica. Es tracta d'un dels grans colls de les Rocalloses, hi sol haver neu a ple estiu, allà dalt. És una ruta de muntanya, farcida de revolts i vistes panoràmiques, de ben segur que us aturareu aquí i allà més d'una i dues vegades.
Un cop passeu al costat oest del parc, baixareu cap als boscos de la zona dels llacs McDonald i Apgar. Es tracta de preciosos exemples de bosc plujós de l'interior (som a més de 500 km de la costa del Pacífic), on predominen els grans cedres. Tindreu l'oportunitat de fer alguna passejada, o bé llogar alguna barqueta per remar una mica pels llacs... Sortida del parc, per anar fins a Missoula, on passareu la nit. La ruta us farà vorejar el gran llac Kalispell.

Dia 8: Winthrop

Una llarga jornada (615 km), en la que travessareu Idaho i la major part de l'estat e Washington. Però no correm. Sortiu de Missoula agafant l'autopista, que us durà cap a l'oest. El recorregut és impressionant, ja que passareu una de les principals serralades de les Rocalloses. A l'altra banda, us espera Idaho... però que ben aviat haureu deixat, ja que sou a la banda estreta d'aquest estat. L'entrada a Washington és una zona prou habitada, entre les ciutats de Coeur d'Alène (encara a Idaho) i Spokane. Després de Spokane, la ruta transita per una zona de praderies ondulades. Deixeu l'autopista, i us endinseu per carreteres locals. La ruta és així fins arribar a Winthrop, el punt final de la vostra llarga jornada, un poble petit i animat.

Dia 9: North Cascades National Park - La Conner

Sortiu cap a l'oest, i abans d'una hora començareu la pujada cap al parc nacional de North Cascades. Alguns anomenen aquest parc com els Alps del Estats Units. Té gran part del seu territori com a àrea protegida, ideal pels que cerquen natura pura i dura. Només una carretera el travessa, la que us permetrà de contemplar les diferents zones del parc. Hi ha diverses parades, que us permetran estirar les cames amb breus passejades, ideals per contemplar les serralades nevades, o els llacs (embassaments) d'origen glacial (amb els clàssics tons turquesa). Passat el coll, entrareu en una zona molt més verda, amb grans boscos plujosos, una petita introducció al que trobareu en altres parcs de l'estat de Washington.
Sortiu del parc nacional de North Cascades, i seguiu cap a l'oest, entrant a la planura. Us dirigiu cap al petit poble de La Conner, situat en un delta, a la vora del mar.

Dia 10: Port Angeles

Avui us dirigiu cap al tercer gran parc de l'estat de Washington: l'Olympic... que des del meu punt de vista, són tres parcs en un. El parc nacional d'Olympic inclou la major part del territori de la península d'Olimpia, a l'oest de Seattle. I aquest indret, conté una serralada amb cims de més de 2000 metres d'alçada, perpètuament nevats, una altra zona de boscos plujosos, on es poden trobar alguns dels arbres més alts del món, i finalment, una costa d'infinites platges amb fortes marees i tempestes (sobretot a l'hivern). En resum, tot un món, natura protegida per gaudir-ne. Però anem a pams. Primer us heu de dirigir cap al ferri, a prop de La Conner, que us durà fins a la península. La travessa és en prou feines de 45 minuts, i certament agradable, entre illes. En arribar a la península, seguiu cap a l'oest, fins en poc menys de una hora que ja sereu a Port Angeles. Arribareu a Port Angeles per la tarda, amb temps per anar pujar fins a Hurricaine Ridge, des d'on podreu contemplar la serralada de l'Olímpic, així com la plana nord de la península... i si la boira us ho permet, el sud de l'illa de Vancouver.
Port Angeles és un petit poble, prou animat, que té en el ferri cap a Victoria, al Canadà, el seu principal motor econòmic.

Dia 11: Olympic National Park

Jornada completa pel parc nacional d'Olympic. Hi ha diverses zones que podeu visitar, la ruta ja us durà cap al llac Crescent, les platges de l'oest, o al boscos plujosos. Perfecte per passejar, guardeu-vos la posta de Sol per caminar per la platja de Kalaloch (o qualsevol altra de l'oest del parc).

Dia 12: Olympic - Ashford

Matí dedicat a la zona sud-oest del parc, que inclou el llac Quinnault. Possiblement havent dinat, deixareu el parc, i iniciareu la ruta cap a l'est, en direcció al parc nacional del Mount Rainier: un dels parcs nacionals que, personalment, més m'agraden de tots els Estats Units (sobre gustos no hi ha res escrit!!!). Parc que gira al voltant del cim (volcà actualment apagat) que el seu nom indica, però que va molt més enllà de la muntanya. Per exemple, aquesta darrera vegada que hi vaig ser, el Mount Rainier estava totalment envoltat de núvols, i no el vaig poder veure. I sens lloc a dubtes, vaig seguir gaudint de la visita d'aquest parc: glaceres, boscos de cedres, salts d'aigua, vistes infinites, passejades curtes i intenses... ja ho veieu, us recomano el Mount Rainier, i no us explico si a sobre us fa bon temps i el veieu!!!

Dia 13: Mount Rainier - Seattle

I avui és el dia en que travessareu la major part del Mount Rainier, resseguint la carretera en sentit contrari a les agulles del rellotge. Pujareu fins Paradise Pass, i més endavant arribareu al punt principal d'observació del volcà cobert per la neu, i del que neixen diverses glaceres.
A mitja tarda deixareu el parc i en un parell d'hores sereu a Seattle. Aneu cap al vostre cèntric hotel, agafant les múltiples autopistes i rondes de la ciutat. Però no us espanteu: Seattle que té moltes zones per fer a peu, tot el front marítim, mercats de peix i flors, i carrers atrafegats plens de vida. És aquí on tenen els seus orígens Microsoft, la música de Nirvana, o els cafès de Starbucks, entre molts altres.

Dia 14: Seattle

Dia sencer a Seattle per gaudir de la ciutat.

Dia 15: Aeroport

Al matí, us acomiadeu de Seattle i l'oest americà. Lliurament del cotxe de lloguer a l'aeroport i agafeu el vol de retorn o de connexió cap a la següent part del vostre viatge.

Dia 15: Catalunya

Arribada a cap al migdia/tarda a Barcelona (o ciutat escollida). Fi del viatge.

viajes a Estados Unidos viajes al oeste americano parques nacionales de Estados Unidos fly and drive estados unidos parques nacionales estados unidos
viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Pinterest viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Facebook viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Twitter
Estudi Marta Sansa