glacera bow, parc nacional de Banff

Com són els nostres FLY AND DRIVE a l'OEST DEL CANADÂ

Què és un "fly and drive" a l'oest del Canadà?

Anomenats també "viatges autoguiats" o "viatges al vostre ritme", el "fly and drive" (literalment "vola i condueix") és un viatge a l'oest del Canadà en el que conduiu un vehicle de lloguer, seguint un itinerari que vé determinat per uns allotjaments prèviament reservats, així com unes activitats. També pot incloure els vols (internacionals fins Canadà o interns entre ciutats), ferris, trens... No disposeu de guia, ni viatgen amb vosaltres altres persones que no siguin les de la família o grup d'amics que heu contracat el viatge.
Per això, la característica essencial de qualsevol fly and drive és la informació prèvia que l'organitzador del viatge us facilita: detalls de les visites, suggerències, llocs on menjar, bons mapes (de carreteres i localització dels hotels i indrets destacats)... tot allò que pugui ajudar-vos a no predre-us i dedicar el màxim de temps a gaudir de les vostres vacances al Canadà. Aquesta és la meva especialitat, amb la que procuro oferir un viatge a l'oest del Canadà de qualitat, és a dir, que s'adapti al viatge en el que esteu pensant/somiant.

Què inclouen els nostres fly and drive al Canadà?

Els fly and drive a l'oest del Canadà inclouen la reserva de l'allotjament, el lloguer del vehicle, activitats, altres transports com ara els ferris (segons itinerari), una bona assegurança de viatge i cancelació i un ampli dossier de viatge.
En la majoria dels casos, també incloc la reserva dels vols, sigui en classe turista o en business.
Evidentement, com que els meus itineraris a l'oest del Canadà són sempre a mida (rarament venc l'itinerari tal i com el trobeu a la web), el número de serveis inclosos pot variar considerablement, especialment en relació amb les activitats previstes.

Tipus d'allotjament'

Els allotjaments són hotels o motels (segons disponibilitat a cada lloc). En alguns casos, pot tractar-se d'una casa o cabana privada. En canvi, no ofereixo allojament en albergs, hostals, càmpings o altres allotjaments més bàsics.
Tots els allotjaments que ofereixo en els viatges per la Colúmbia Britànica i Alberta disposen de lavabo privat, i han estat triats per la seva localització, neteja i (si possible) encant. No defujo el luxe, però no és, en principi, un criteri prioritari en la selecció dels allotjaments.
En els itineraris podeu trobar una llista dels hotels previstos. Els he triat seguint els criteris esmentats. En la major part dels casos, hi he passat una nit pel cap baix, durant algun dels meus viatges a entre Calgary i Vancouver. Si no us agraden prou, puc oferir-vos-en altres de més categoria (si n'hi ha) o més econòmics, com us ho estimeu més.

Categoríes dels vehícles

En la llista de preus dels viatges a a l'oest del Canadà, ofereixo 5 tipus de vehícles. Hi ha moltes més categories, no dubteu a consultar-me si voleu, per exemple, un 4x4 petit, un descapotable, un "Hummer" o un sedán de luxe... Les categoríes que, per defecte, us proposo són "Compacte" (un cotxe mitjà, amb espai per equipatge lleuger), "Intermig" (cotxe de més gran capacitat, sobretot si parlem del maleter), "Full Size" (poden arribar a viatjar-hi 4 persones, còmodament), "Monovolum" (ideal per famílias o grups de de fins a 5 persones) i "4x4 gran" (per a grups de 6 o fins i tot 7 persones). El lloguer de vehicles al Canadà el faig preferentment a través de Hertz o Avis.

Activitas i altres transports

Els viatges a l'oest del Canadà inclouen diverses activitats: l'Ice Explorer, o pujada en autobús 4x4 a la glacera Atabasca als Camps de Gel de Columbia. La raó: tots els itineraris fan la carretera entre Banff i Jasper. Activitat clarament turística, la recomano per ser realment única. No hi ha cap mena de problema perquè us la contracteu vosaltres mateixos in situ, simplement incloc la reserva per simplificar-vos-en el tràmit.
A l'oest del Canadà, hi ha tres activitats que recomano, en funció de l'itinerari: l'observació d'óssos grizzli (bruns) al fiord de Kutzeymateen, la sortida en vaixell a l'estret de Johnstone, per a l'observació d'orques i altres cetacis, i la sortida, també en vaixell a Tofino, per a l'observació de balenes. Incloc aquestes activitats (si no m'indiqueu el contrari) no no només perquè considero que valen la pena, sinó perquè a més a més estan organitzades per petites empreses locals, excel·lents professionals en el seu camp.
Si escolliu un itinerari pel nord de la Colúmbia Britànica, incloc el ferri (cotxe i passatgers) anomenat "Inside Passage". Es tracta d'una travessa de 13 o 14 hores entre Prince Rupert i Port Hardy, al nord de l'illa de Vancouver, resseguint la costa del Pacífic.

Assegurances

Tots els viatges que organitzo, i no només al Canadà, inclouen en el preu del viatge una assegurança de viatge i cancelació. Es tracta d'una assegurança que cobreix qualsevol incidència mèdica durant el viatge i repatriació si necessari, i que a més a més cobreix, el total de l'import del viatge em cas de cancelació. Treballo amb la correduria d'assegurances AON Taeds.
Les assegurances que incloc ofereixen en un telèfon d'assistència 24h, en espanyol, sense cap cost de trucada.

Ritme del viatge

Els itineraris que us plantejo són, per dir-ho d'alguna manera, per badar.
Qualsevol itinerari al'oest del Canadà implica conduir un nombre important de quilòmetres, no ens enganyem pas. Dit això, provo de reduir les etapes tant que puc, racionalitzar las visites, i per sobre de tot, evitar anar a toc de pito. Considero imprescindible poder fer a cada lloc, alguna passejada, o poder quedar-se un xic més del previst aquí o allà, si l'indret ens arriba a l'ànima. Per dinar, recomano sempre que sigui possible, un pícnic, en algun raconet del parc nacional o llocs tranquils que us puc suggerir (sóc un amant dels pícnics, em sé un munt de llocs.... i supermercats on proveir-vos). I per la tarda, provo que pugueu disposar d'una estona perquè, un cop sigueu a l'hotel, pogueu descansar, sortir a passejar, prendre una copa...
Evidentement, aquest és le plantejament inicial. Depèn de vosaltres llevar-vos més tard o d'hora, fer un pícnic o entrar en un restaurant... i en funció del vostre ritme de viatge, us modificaré l'itinerari en un sentit o un altre. Per posar un exemple, si voleu fer senderisme pels parcs nacionals de Banff i Jasper us recomenaré un itinerari amb més nits en aquests llocs. O si sou un xic més urbanites, de ben segur us suggeriré alguna nit de més a Vancouver...
Tot plegat ens porta cap a un punt essencial: si's plau, no dubteu a explicar-me què és allò que us interessa, quin ritme de viatge cerqueu. Els meus itineraris són un punt de sortida, el viatge és vostre.

Més informació...

Sobre qui ha escrit aquestes quatre línies, podeu consultar la meva web personal o bé la secció Qui Som.

Consulteu el llistat dels viatges a l'oest del Canadà.

viajes a Canada viajes a Canada viajes a Canada viajes a Canada viajes a Canada
viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Pinterest viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Facebook viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Twitter
Estudi Marta Sansa