llac Bow

VIATGES A L'OEST DEL CANADA: CANADA, TERRES A DESCOBRIR

El Viatge

Itinerari

Calendari i Preus

Altres
Informacions

Com
Reservar

Dia 1: Catalunya - Calgary

Sortida de Barcelona (consulteu-nos per altres ciutats) pel matí, via capital europea, fins arribar a Calgary. Recepció i benvinguda a l'aeroport per part del guia del viatge. Trasllat fins l'hotel, al centre de la ciutat. Segons l'hora d'arribada dels vols, temps lliure per passejar i anar a sopar a algun restaurant proper. A Calgary, l'especialitat és la carn d'Alberta, i es poden assaborir excel·lents entrecots! Allotjament a Calgary.

Dia 2: Calgary - Parc Nacional de Banff

Després d'esmorzar, sortim cap al Parc Nacional de Banff, en direcció oest, a uns 120 km de distància. Un cop dins del parc nacional, visitarem el llac Minnewanka, el poble de Banff (origen del parc i resort turístic i e ski de muntanya), i agafant una carretera secundària, paralel·la a la autopista canadenca, pararem al congost de Johnston. Allà farem la nostra primera passejada (mitja hora o tres quarts d'hora de pujada, apte a tots els públics) per arribar fins a la segona cascada. Un cop acabada la visita, seguirem amb el nostre vehicle fins a Lake Luoise. Ens instal·larem al nostre hotel. Temps lliure per visitar el famós "Chateau Lake Louise" i el llac. Sopar al nostre hotel. Allotjament a Lake Louise.

Dia 3: Parcs Nacionals de Banff i Yoho

Esmorzar. Sortirem a fer una volta al llac Louise, abans no arribin la major part dels autobusos turístics. Un cop acabada aquesta suau passejda, sortida de l'hotel i amb el nostre vehicle, pujarem cap al llac Moraine. Seguidament, ens dirigirem cap al Parc Nacional del Yoho. Allà, podrem visitar les imponents cascades de Takakkaw, els ponts naturals i el llac Maragda. En aquest indret de calma, farem una de les activitats somiades a qualsevol viatge a Canadà: navegarem en canoa pel llac. Continuarem la nostra intensa jornada, retornant al parc de Banff, i seguint anant cap al Kootenay, per fer una breu visita a la part nord d'aquest parc.
Retorn cap a Banff, al nostre allotjament.

Dia 4: Parcs Nacionals de Banff i Yoho

Esmorzar. Iniciarem la nostra intensa jornada, dirigint-nos cap al nord del parc de Banff i els Camps de Gel de Columbia. La glacera de Crawfort, el llac Peyto i el canó de Mistaya seran els nostres següents parades. Arribada als Camps e Gel: es tracta d'una de les masses de gel més grans de les Rocalloses canadenques, que dona lloc a multiples glaceres. Per una d'elles (l'Atabasca), pujarem amb l'Ice Explorer: un autobús amb rodes de tractor que ens durà fins a dins de la glacera). Seguirem la ruta cap a Jasper, parant a les cascades Athabasca i Sunwapta. Finalment, arribarem al poble de Jasper, amb temps per fer una passejada pels llacs dels voltants.

Dia 4: Parc Nacional de Jasper

Esmorzar. Dia sencer al parc de Jasper, dedicat a visitar el llac Maligne, i on farem l'excursió fins a Spirit Island, com la zona de la glacera del Mt Edith Cavell (amb possibilitat de senderisme pels que vulguin fer la passejada muntanya amunt).
Retorn i allotjament a Jasper.

Dia 6: Jasper -Burns Lake

A primera hora del matí deixarem els parcs per enfilar la “Highway 16”, la llarga carretera que uneix Jasper amb la costa pel nord de la Columbia Britànica a través de muntanyes i boscos infinits. Al cap de ben poca estona de sortir de Jasper deixem enrera Alberta i les Muntanyes Rocalloses per entrar a la bonica Columbia Britànica. En gaire bé un parell d'hores, no trobarem cap lloc habitat. Aquells qui busqueu la immensitat del Canadà que sempre heu vist en documentals i pel·lícules, aquí la teniu. Ens aturarem per menjar a Prince George cap al migdia. Parada i seguim la nostra ruta cap a l'oest. Travessarem nombrosos petits poblets dins el Districte dels Llacs, com ara Fraser Lake, seguint el camí que van obrir en el seu dia els operaris de la “Canadian National Railroad”. Els centenars de llacs, rius i rierols de la zona són l’habitat perfecte per les truites de riu i els salmons que hi venen a fresar. Seguim fins arribar Burns Lake.

Dia 7: Burns Lake - Stewart

Després d'esmorzar, sortirem en direcció a l’oest, seguint la nostra ruta cap a la costa. A mesura que ens apropem al poble de Hazelton, anirem veient com van augmentant el nombre de muntanyes i el terreny es torna cada cop més agrest. Continuem cap el proper poble de Hazelton per gaudir de Ksan, una recreació d’un poble de nadius on aprendrem de la seva cultura i tradicions.
En aquest punt, deixarem la Highway 16 per anar cap al nord per la Cassiar Highway. Si fins ara teniem poc trànsit, ja no us explico aquesta carretera que va tot dret cap al Yukon... En arribar (un parell d'hores) a Mezzanin Junction, tombarem cap a l'oest, per la carretera que ens durà cap a Stewart. Ens aturarem per observar les glaceres a ran de carretera, i passades les muntanyes, s'obrirà l'estuari on es troba Stewart. Ens allotjarem al nostre hotel, i si no és massa tard, anirem cap a Alaska. Stewart es troba just a la frontera, i a l'altra banda hi ha el poble de Hyder. Des d'allà, a pocs kilòmetres, trobem el bosc nacional de Tongass, on hi ha la passarel·la des de la que es pot observar els óssos pescant salmons (si encertem el moment, es clar).
Retorn cap a Stewart, per passar sopar i passar la nit.

Dia 8: Stewart

Ens lleverem d'hora per anar cap a Hyder, a la passarel·la del bosc de Tongass, per a l'observació dels óssos pescant salmons. Des d'allà, seguirem una pista que va resseguint la glacera Salmon fins gairebé el camp de gel on es genera. Retorn cap a Hyder, dedicarem part de la tarda a l'estuari, i a darrera hora, tornada cap a la passarel·la, que és l'hora de berenar salmó pels óssos.
Tornem al Canadà i al nostre allotjament a Stewart, on soparem i passarem la nit.

Dia 9: Prince Rupert

Retron cap a Mezzanin Junction, i fem la carretera en sentit contrari. Ens desviarem per agafar una pista, que ens durà fins al Lava Bed State Park (gran extensió de lava, fruit d'una esplosió volcànica del 1700). La pista esdevé carretera, fins arribar a la Highway 16 una altra vegada.
Iniciem l’últim tram del nostre viatge cap a la costa, desplaçant-nos paral·lelament al riu Skeena, famós per la pesca del salmó que s’hi practica durant bona part de l’estiu i que atrau a entusiastes d’arreu del món. Arribem a la ciutat dels arcs de Sant Martí (així és com l’anomenen els locals), Prince Rupert, cap a la tarda, ocasió perfecte per gaudir de la variada oferta gastronòmica d’aquesta meravellosa vil·la costanera a tocar de la frontera amb Alaska. Havent sopat, recomanem fer una volta per la zona de Cow Bay i gaudir de l’oferta lúdica de la zona, Allotjament a Prince Rupert.

Dia 10: Prince Rupert - Telegraph Cove (Inside Passage)

Avui matinarem, ja que el nostre ferri que ens durà cap al sud surt a dos quarts de vuit. Ja sabem que esteu de vacances, però valdrà molt la pena haver-nos llevat tant d'hora. Aquest ferri es pot considerar el transport públic número 1 d'aquesta regió del Canadà, com ho pugui ser l'autobús o el tren a casa nostra. Segueix la costa, entre les illes, fent algunes parades, i recollint a la gent que no té més remei que agafar aquest vaixell per anar cap al sud (deixant de banda l'avió). En passar entre les illes de la costa, i prop dels indrets on desemboquen els rius, hi haurà la possibilitat d'observar les primeres balenes.
Parsimoniosament, el ferri avança cap al sud, i ja ben tard (no us podem dir si de nit, per la latitud en la que ens trobem i segons la data del vostre viatge) arribem a Port Hardy, al nord de l'illa de Vancouver. Desembarcarem, i ens dirigirem cap a Telegraph Cove, un poblet on 4 habitants més un petit munt d'intrèpids visitants cerquen la natura en el seu estat més pur.

Dia 11: Telegraph Cove (observació d'orques i balenes)

Esmorzarem i visitarem el centre de recerca de cetacis que hi ha al moll per tal d’entendre millor aquests animals i poder gaudir de l’activitat d’observació d’orques que realitzarem a continuació. Pujarem a l’embarcació i navegarem per l'estret de Johnson, el lloc ideal i amb més possibilitats per veure el més gran dels dofínids, l’orca, en el seu hàbitat natural (en l'observació d'animals en estat salvatge, mai podem assegurar al 100% el fet de veure'ls), ja que en aquest estret hi ha les més grans concentracions d'aquests cetacis en el Pacífic Nord, on vénen a caçar el salmó.
Retorn per la tarda (activitat d'unes 4 hores) i resta del dia lliure. Sopar al restaurant de Telegraph Cove.

Dia 12: Telegraph Cove (observació d'óssos)

Sortida de bon matí en llanxa cap al Knight Inlet, un gran fiord on dedicarem la jornada a l'observació dels óssos grizzli (bruns). NAvegarem durant poc menys d'una hora i mitja, dedicant la major part del dia a moure'ns (en barca) dins del fiord, i veure els óssos nedant o a la vora de l'aigua. Dinar pícnic, i retorn amb llanxa cap a Telegraph Cove. Arribada cap a les 4 de la tarda, resta del dia lliure per passejar o fer alguna activitat.

Dia 13: Telegraph Cove - Vancouver

Iniciem el nostre darrer trajecte, ara ja cap a la ciutat de Vancouver. Sortim cap al sud, i farem els aproximadament 300 km per la solitària carretera que ens durà fins Nanaimo. Agafem el ferri, i en una hora i tres quarts, haurem retornat al continent. Arribada a Vancouver cap a la tarda, amb temps d'instal·lar-nos al nostre hotel i fer un volt per la ciutat. Sopar i nit a Vancouver.

Dia 14: Vancouver

Dia lliure a Vancouver per visitar Stanley Park, Granville Island, Gastown... o simplement passejar i comprar pels seus bulliciosos carrers.

Dia 15: Vol Vancouver - nit a bord

Esmorzar i trasllat cap a l'aeroport pel agafar el vol de retorn.

Dia 16: Catalunya

Arribada cap al migdia a Catalunya.

parques nacionales de las rocosas canadienses viajes a Canada oeste Viajes a los parques nacionales de Canada fly and drive en Canada oeste viajar a Canada oeste
viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Pinterest viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Facebook viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Twitter
Estudi Marta Sansa