Ice Explorer

VIATGES A L'OEST DEL CANADA / VIATGES A L'OEST AMERICÀ:

ROCALLOSES I PARCS DE WASHINGTON

El Viatge

Itinerari

Preus

Altres
Informacions

Com
Reservar

Dia 1: Catalunya - Calgary

Vol via capital europea o de l'est del Canadà. Arribada a l'aeroport de Calgary, generalment per la tarda. Una vegada recollit el vehicle en el mateix aeroport, us traslladeu cap al centre de la ciutat, on es troba el vostre hotel. Temps lliure per passejar, relaxar-vos del llarg viatge. Suggerim provar algun dels excel·lents restaurants de carn (steakhouse) de Calgary (us en recomanem algun en la documentació del viatge): la carn d'Alberta es considera la de més qualitat al Canadà. Nit a Calgary.
Nota:
Si arribeu amb un dels vols de primera hora de la tarda, es pot considerar l'opció d'nar directament cap a Banff (130 km) o Lake Louise (180 km). Si disposeu de pocs dies pel vostre viatge, és una manera de guanyar un dia.
Si en canvi arribeu amb un vol tard cap al vespre, ofereixo l'opció de dormir en un dels hotels de prop de l'aeroport.

Dia 2: Calgary - Banff - Lake Louise

Segurament us despertareu aviat, a causa de la diferència horària. Deixeu el vostre hotel i en direcció a l'oest per la Transcanadenca, us adreceu cap al parc nacional de Banff. En poc més d'una hora passareu el control d'entrada, i poc després, arribareu al poble de Banff.
La visita del poble de Banff s'imposa. Població turística, centre del parc, no us perdeu la cova que va ser a l'arrel de la construcció dels primers banys termals, a partir dels quals es va crear, a principis del segle XX, el primer parc nacional del Canadà. També us aconsellem de visitar el centre de visitants, on si desitgeu fer excursions a peu, us podran aconsellar les més addients per vosaltres.
Deixat el poble de Banff, podeu sortir cap al proper llac Minnewanka. D'allà, i en direcció nord, seguint la carretera de la vall del riu Bow, podeu anar fins el canó de Johnston (on recomanem pujar al menys fins a la primera cascada... i si podeu, la segona!). Finalment, arribareu a Lake Louise. Després d'instal·lar-vos al vostre hotel, aneu fins el llac que molts opinen que és la postal per excel·lència de les Rocalloses canadenques.
Nit a Lake Louise.
Nota:
Lake Louise ofereix molts tipus d'allotjament: hotels de muntanya prop del llac, hotels de cabanes, tot sovint amb cuina, a tocar del riu Bow, auns 10/15 minuts en cotxe del llac, o bé en motels més senzills i econòmics a tocar de la Transcanadenca. Segons l'estil de viatge i pressupost (i disponibilitat en el moment de la reserva) us en suggeriré un o altre.

Dia 3: Lake Louise

Seguint amb les nostres recomanacions, avui podeu començar la jornada amb una passejada de tan bon matí com us sigui possible, al voltant del llac Louise. Seguidament, agafeu el vostre vehicle i aneu fins al proper llac Moraine. A continuació, us dirigiu cap al parc nacional de Yoho, just a l'entrada de la Colúmbia Britànica. Allà no us podeu perdre les cascades Takakaw (no dubteu a acostar-vos-hi tant que pogueu, us mullareu però val la pena), els ponts naturals i el llac Maragda (el nostre preferit per fer una activitat imprescindinble al Canadà: anar en canoa). Retorn cap a Lake Louise, on passeu la nit.

Dia 4: Lake Louise - Jasper

Una llarga jornada. Aneu cap al nord, en direcció al parc de Jasper. Hi ha un munt de llocs on parar, us aneu allunyant dels indrets més visitats, i la sensació d'entrar en el Canadà és més intensa. Es poden fer parades per caminar (amb diferents nivells d'esforç). Cal no deixar-se la glacera Crowfort, el llac Peyto i el canó de Mistaya. Seguidament, en passar el riu Saskatchewan, entreu al parc de Jasper, i seguint la seva vall, arribareu al centre d'interpretació dels camps de gel de Colúmbia: es tracta d'una immensa massa de gel, sobre les muntanyes, de les que hi "pengen" 9 glaceres... a una d'elles hi podreu pujar amb l'Ice Explorer, una espècie d'autobús amb rodes de tractor. No us ho perdeu i tapeu-vos, allà dalt sol fer fred de veritat! Seguiu la vostra ruta cap a Jasper, i aquí hi ha dos punts que són de visita obligatòria: les cascades de Sunwapta i les cascades del riu Atabasca. Finalment, arribareu a Jasper, on us allotjareu.

Dia 5: Jasper

Pel matí, us suggerim anar cap al llac Maligne. Passejar pel camí que ressegueix la vora, i sobretot, agafar el vaixell que us duu fins a Spirit Island, un dels indrets més fotografiats de totes les Rocalloses canadenques. El llac Maligne és també un molt bon lloc on fer un pícnic, si us hi agafa allà la gana o l'hora de dinar.
Per la tarda, el nostre consell sol ser anar cap a la zona de la glacera d'Edith Cavell. A través d'una carretera de muntanya, s'arriba a la glacera, amb vistes a una vall i el llac Tonquin. És una zona que permet des de breus passetjos a rutes de senderisme de més durada.
Retorn cap a Jasper, si encara és clar i teniu ganes de fer una darrera estirada de cames, pugeu fins al llac Pyramid, a tocar del poble, o aneu a ran del riu Atabasca. Allotjament a Jasper.

Dia 6: Jasper - Kamloops (Aproximadament 480 quilòmetres)

Avui sortiu de Jasper, i deixeu enrera els parcs nacionals... però no pas els grans paisatges! En primer lloc, agafeu la carretera cap a l'oest, l'anomenada "Highway 16". Ben aviat entrareu a la Colúmbia Britànica, província en la que fareu la resta del vostre itinerari. En els 100 km que fareu en aquesta direcció, passareu pel costat del parc provincial del Mt. Robson: no deixeu d'aturar-vos al centre del parc (per veure si teniu sort el cim més alt de les Rockies canadenques) o al Moose Lake. Deixeu la "Highway 16" per dirigir-vos cap al sud. Grans rectes entre amples valls us duran fins a Blue River, on suggerim feu una altra parada, especialment els amants del rafting. Continueu la vostra ruta, seguint una espectacular carretera que voreja llacs i muntanyes del parc provincial de Wells Gray. En aquesta ruta també teniu l'ocasió d'aturar-vos en qualsevol de les botigues d'antiquaris (o més aviat d'estris antics) que solen tenir un cert encant.
Finalment, arribareu a Kamloops. Es tracta d'una petita ciutat, amb un centre agradable on passejar o anar a sopar en un dels seus restaurants o terrasses. Allotjament a Kamloops.

Dia 7: Frontera dels Estats Units - North Cascades - Winthrop (555 km)

Esmorzar i sortida de Kamloops cap a la frontera amb els Estats Units. Agafeu la nova autopista 5, que a través de paisatges de muntanya, gairebé deshabitats, i normalment, poc trànsit, us durà fins a Hope. Allà comença lentament a haver-hi més trànsit, fins que arribeu a Abbotsford, el límit de l'àrea metropolitana del gran Vancouver. Sortosament, sou a tocar de la frontera, i us desvieu cap avall, en pocs quilòmetres trobareu la divisòria entre ambdós països.
Passar la frontera pot durar fins a un parell d'hores, segons trànsit i altres qüestions que us detallarem en el dossier que us entreguem. Ja sou als Estats Units, i més en concret, a l'estat de Washington. Seguiu cap al sud, i al cap d'una hora aproximadament, tombeu cap a l'est, per dirigir-vos al parc nacional de North Cascades. Alguns anomenen aquest parc com els Alps del Estats Units. Té gran part del seu territori com a àrea protegida, ideal pels que cerquen natura pura i dura. Només una carretera el travessa, la que us permetrà de contemplar les diferents zones del parc. A la sortida del parc, haureu passat un parell de colls de muntanya, de manera que us robeu al vessant est de la serralada: hi plou esporàdicament, i el paisatge verd que havieu tingut fins es difumina entre praderies i zones més àrides. No massa lluny trobareu Winthrop, el punt final de la vostra llarga jornada, un poble petit i animat.

Dia 8: Seattle

Avui fareu ruta cap a la gran ciutat. La carretera us durà a través de nombrosos pobles, us suggerim de fer una breu parada a Leavenworth: una rèplica d'un poble de Baviera, un xic surrealista. Seguiu i en un parell d'hores sereu a Seattle. Aneu cap al vostre cèntric hotel, agafant les múltiples autopistes i rondes de la ciutat. Però no us espanteu: Seattle que té moltes zones per fer a peu, tot el front marítim, mercats de peix i flors, i carrers atrafegats plens de vida. És aquí on tenen els seus orígens Microsoft, la música de Nirvana, o els cafès de Starbucks, entre molts altres.

Dia 9: Seattle

Dia sencer a Seattle per gaudir de la ciutat.

Dia 10: Mount Rainier

Deixeu Seattle per retornar cap a la natura, i visitar un dels parcs nacionals que, personalment, més m'agraden de tots els Estats Units (sobre gustos no hi ha res escrit!!!): el Mount Rainier. Parcs que gira al voltant del cim que el seu nom indica, però que va molt més enllà de la muntanya. Per exemple, aquesta darrera vegada que hi vaig ser, el Mount Rainier estava totalment envoltat de núvols, i no el vaig poder veure. I sens lloc a dubtes, vaig seguir gaudint de la visita d'aquest parc: glaceres, boscos de cedres, salts s'agua, vistes infinites, passejades curtes i intenses... ja ho veieu, us recomano el Mount Rainier, i no us explico si a sobre us fa bon temps i el veieu!!!

Dia 11: Lake Quinnault - Parc Nacional d'Olympic

Avui us dirigiu cap al tercer gran parc de l'estat de Washington: l'Olympic... que des del meu punt de vista, són tres parcs en un. El parc nacional d'Olympic inclou la major part del territori de la península d'Olímpia, a l'oest de Seattle. I aquest indret, conté una serralada amb cims de més de 2000 metres d'alçada, perpètuament nevats, una altra zona de boscos plujosos, on es poden trobar alguns dels arbres més alts del món, i finalment, una costa d'infinites platges amb fortes marees i tempestes (sobretot a l'hivern). En resum, tot un món, natura protegida per gaudir-ne. Us proposem de fer la volta a l'Olímpic seguint les agulles del rellotge, començant pel sud. Així doncs, entrareu al parc pel llac Quinnault, per seguir per les platges de Kalaloch. En aquests indrets us proposarem diferents visites i assajades, pels llacs, boscos i platges!

Dia 12: Port Angeles

Seguiu la vostra volta a l'Olímpic, amb nombroses parades per passejar. Arribareu a Port Angeles per la tarda, amb temps per anar pujar fins a Hurricaine Ridge, des d'on podreu contemplar la serralada de l'Olímpic, així com la plana nord de la península... i si la boira us ho permet, el sud de l'illa de Vancouver.
Port Angeles és un petit poble, prou animat, que té en el ferri que agafareu demà un dels seus motors econòmics principals.

Dia 13: Victoria

Pugeu al ferri (vosaltres i el cotxe) i en una hora i mitja, sereu al Canadà un altre cop. Els tràmits de frontera solen ser prou més àgils que en el sentit contrari, en general no cal ni baixar del cotxe... i ja sou a Victoria. Es tracta de la capital de la Columbia Britànica, una petita ciutat amb un centre urbà que ha guardat un cert aire britànic, amb nombrosos comerços i activitat. Una ciutat ideal per passejar, molt agradable. Fora del centre (on es troba el vostre hotel), us suggerim anar a visitar els jardins botànics de Butchards, al nord de Victoria. Només tenen un problema: són una atracció turística de primer ordre.

Dia 14: Victo;ria - Vancouver. (Aproximadament 300 quilòmetres)

Deixeu Victòria cap al port on embarcareu al ferri que us durà al continent. Després de hora i mitja de navegació, arribareu al port del sud de Vancouver. Des d'allà, en poc més de 10 o 15 minuts, podreu ser al centre de la ciutat i arribar a l'hotel. Un cop allotjats, podeu sortir a gaudir d'una de les ciutats més interessants que coneixem. Amb una immensa part de la població d'origen oriental (coreans, xinesos, japonesos) i de tots els indrets del planeta, conservant un estil britànic, hi ha dos elements que distingeixen Vancouver: el fet de ser una ciutat que es pot conèixer a peu, i l'alt nivell de civisme de tots els seus habitants.
Què fer i/o veure a Vancouver? Passejar per Robson street, anar en bicicleta per Stanley Park, el mercat de Granville Island, el vell Gastown, passar el pont Capilano (excepte que patiu de vertigen com el que us escriu aquestes ratlles), menjar bon salmó, gaudir d'una posta de Sol a la badia dels anglesos.... i molt més!
Allotjament a Vancouver.

Dia 15: Vancouver

Dia complet a Vancouver, per poder gaudir del que ja us hem explicat i més. Un detall: si quedeu esgotats, no us preocupeu, sol passar quan camines amunt i avall pels racons d'aquesta ciutat.
Allotjament a Vancouver.

Dia 16: Vancouver

Al matí, us acomiadeu de Vancouver i l'oest canadenc. Lliurament del cotxe de lloguer a l'aeroport i agafeu el vol de retorn o de conexió cap a la següent part del vostre viatge a l'oest del Canadà.

Dia 17: Catalunya

Arribada a Catalunya.

parques nacionales de Canada viajes a las Rocosas viajes a Canada viajes a washington paruqes nacionales de washington
viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Pinterest viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Facebook viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Twitter
Estudi Marta Sansa